11.12.2021 19:07

ΠΕΣ ΝΑΤ: Στις 14 Δεκέμβρη να στείλουμε αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, τα σωματεία συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, και το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ.

Την ίδια μέρα και ώρα, θα γίνουν συγκεντρώσεις Συνταξιουχικών σωματείων και οργανώσεων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 8 Οκτώβρη 2021.

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι την τελευταία δεκαετία δεν είχαμε απλώς περικοπές αλλά μία τραγική κατάσταση που έφερε πολλούς από τους απόμαχους της δουλειάς στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης και παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων, η μία συμπλήρωνε την άλλη στα αντιλαϊκά μέτρα.

Η Κυβέρνηση πέρσι τον Οκτώβριο έδωσε αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους άνω των 1.000 ευρώ, αγνοώντας τους χαμηλοσυνταξιούχους που με το κόψιμο του ΕΚΑΣ τους έφεραν σε πλήρη φτωχοποίηση, φυσικά έδωσαν τα αναδρομικά για την κύρια σύνταξη όχι όμως για τα δώρα και την επικουρική, και τώρα η Κυβέρνηση έρχεται μέσω της Εφορίας, άδικα και απάνθρωπα και αφαιρεί ένα μεγάλο ποσό που φθάνει μέχρι και 42% των αναδρομικών.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Κοινωνική πολιτική δεν κάνεις όταν δίνεις στους φτωχούς, αλλά όταν φροντίζεις να μην υπάρχουν φτωχοί.

Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

Υπενθυμίζουμε, πως πήραμε τα αναδρομικά άτοκα μετά από τόσα χρόνια, κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν 8,5 δις ευρώ από τις περικοπές, χρήματα που ήδη έχουμε πληρώσει.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει στην κύρια και επικουρική σύνταξη και στα δώρα.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

- Προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

- Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,

- Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

-Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

-Να ενσωματωθούν όλα τα φάρμακα στην λίστα των φαρμάκων που γράφονται με συμμετοχή στους χαμηλοσυνταξιούχους, που μετά το κόψιμο του ΕΚΑΣ τους έχουν φέρει σε απόγνωση και στην φτωχοποίηση.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, Ο δρόμος του αγώνα και το "ιερό" πεζοδρόμιο που είναι μαμή της ιστορίας είναι μονόδρομος όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τη νέα γενιά.

Σε όλη την πορεία της ανθρωπότητας ήταν αυτή η αιτία που εξέλιξε τα πράγματα προς το καλύτερο και εμείς έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Χίου, χήρες συναδέλφων και εν ενεργεία Ναυτικούς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου την Τρίτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 10:30 π.μ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ