Ναυτιλία

22/1/18 16:51

τελ. ενημ.: 22/1/18 18:22

«Πατριδοκάπηλοι οι Έλληνες εφοπλιστές»

• Βαρύ κατηγορώ του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου από τη Χίο κατά του ελληνικού εφοπλιστικού lobby.

«Εθνικιστές και πατριδοκάπηλους» χαρακτήρισε τους Έλληνες εφοπλιστές ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σαβ. Τσιμπόγλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας από την αίθουσα του Οίκου Χίου Διδασκάλου.

Ο κ. Τσιμπόγλου βρέθηκε στο νησί μας με αφορμή την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΜΕΝ Χίου, όπως κάνει κάθε χρόνο, και δεν δίστασε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ κατά του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, για το γεγονός ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχουν Έλληνες καπετάνιοι και μηχανικοί στα πλοία. «Τη στιγμή που το εφοπλιστικό κεφάλαιο διαρκώς αυξάνεται και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρώτο στον κόσμο, οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους συρρικνώνονται», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Όσο για την ΑΕΝ Χίου, την οποία επισκέφθηκε, παρατήρησε ότι βιώνει την απόλυτη υποβάθμιση, καθώς είναι ελάχιστοι οι μόνιμοι καθηγητές, οι βασικές ανάγκες δεν καλύπτονται όπως θα έπρεπε και ο μισθός τους κυμαίνεται στα 400 με 500 ευρώ, χρήματα που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.  «Θέλουν φθηνό εργατικό δυναμικό στα πλοία και βάζουν κάθε μέσο να το πετύχουν. Όταν δεν υπάρχουν καθηγητές, κατάλληλα εποπτικά μέσα και σύγχρονες μέθοδοι, δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί ανάπτυξη στον κλάδο, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος του φθηνού εργατικού χεριού», υπογράμμισε ο κ. Τσιμπόγλου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο λόγος που επιλέγουν οι περισσότεροι Έλληνες να εργάζονται για ξένα εφοπλιστικά πλοία, δίχως ελληνική σημαία, αφού ο μισθός είναι 3 με 4 φορές μεγαλύτερος από τα ελληνόκτητα.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση