12.5.2018 10:55

Οι μαθητές των Καρδαμύλων στην καρδιά της Ναυτοσύνης

Τα Λύκεια των Καρδαμύλων - Λιβάνειο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ – οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές της Β΄τάξης, με τρεις συνοδούς καθηγητές στον Πειραιά.

Σε μια εποχή που η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι μαθητές αποφάσισαν  να ασχοληθούν αναλυτικά με τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, ώστε να γνωρίσουν και να ενημερωθούν από κοντά για τον κόσμο της ναυτιλίας με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν το παρακάτω:

Τρίτη 8 Μαΐου 2018:

• Επίσκεψη, ξενάγηση στo πλοίο – μουσείο Hellas Liberty.

• Επίσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 1. Ενημέρωση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων 2. Ενημέρωση για την Ναυτική Εκπαίδευση Υ.Ε.Ν. 3. Ενημέρωση στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων Πειραιά VTS

• Ενημέρωση για τις ναυτικές ασφάλειες, στην ασφαλιστική εταιρεία North of England P&I Club.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018:

• Επίσκεψη στο ΠΑΡΚΟ ΝΙΑΡΧΟΣ.

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Group. Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουν και να κατανοήσουν πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η συνεχής εκπαίδευση των ναυτικών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον προσομοιωτή γέφυρας, ως εργαλείο μάθησης για τους πλοιάρχους, τον λεγόμενο Bridge/Manoeuvring Simulator.

• Ενημέρωση στο Νηογνώμονα Lloyd’s Register.

«Τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις άκρως ενημερωτικές αυτές επισκέψεις ήταν πολλά και καθοριστικά θα λέγαμε για την επιλογή του επαγγέλματος των μαθητών. Μέσω αυτής της ευκαιρίας λύσαμε απορίες για θέματα της ναυτιλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους με μεράκι που ασχολήθηκαν με τους μαθητές προσφέροντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους με κατανόηση και αγάπη χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο. Μαθητές και καθηγητές τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ