14.7.2017 12:13

Νέο σεμινάριο από την Tsakos Group και το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Πιστή στο δόγμα της ελεύθερης πρόσβασης στη ναυτική γνώση , η  Tsakos Group  και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» σε συνεργασία με τον ABS  και την ALPHA LAVAL, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο σεμιναρίων που ξεκίνησε από την αρχή του έτους.

Το νέο σεμινάριο έχει τίτλο « 2020 Global Fuel limit 0.5%: Regulations and changes in marine Industry- Alfa Laval Pure Sox Scrubber : Operational and technical overview» και απευθύνεται σε αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, σε σπουδαστές και σε στελέχη των Ναυτικών Ακαδημιών .

Στα σεμινάρια θα αναπτυχθεί το θέμα της χρήσης πετρελαίου με περιεκτικότητα σε θείο (Sox) 0.50%  ως καύσιμο, που υποχρεωτικά από την 1η Ιανουάριου 2020  θα χρησιμοποιείται σε  όλα τα πλοία που θα ταξιδεύουν σε θαλάσσιες περιοχές εκτός των ήδη καθορισμένων περιοχών ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων των πλοίων (Emission control Areas) σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση MARPOL, Annex VI. Στις ήδη προκαθορισμένες ειδικές περιοχές θα ισχύει το ίδιο καθεστώς όπως αυτό διαμορφώθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα  να θέσουν σημαντικά ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη χρήση του νέου αυτού καυσίμου όπως τους τρόπους που θα  καταστήσουν το σημερινό πετρέλαιο κατάλληλο για χρήση, τις αλλαγές στα θέματα προσεγγίσεως των πλοίων στους λιμένες, τις  διαφοροποιήσεις στους υπάρχοντες κανονισμούς και την εξέλιξη της τεχνολογίας των πλοίων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρο στην αίθουσα διαλέξεων της ΑΜΚΕ «Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής   Έρευνας και Παράδοσης».

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22710 29600.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ