5.6.2024 9:39

Νέα γραφεία για τη Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων απέκτησε τα δικά της γραφεία, προσφορά του Χιώτη δωρητή Κυρίου Χρήστου Κακούλα.

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική στιγμή για την Λέσχη, υπεγράφη την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 το συμβόλαιο της δωρεάς μεταβίβασης ακινήτου από τον Χιώτη δωρητή Κύριο Χρήστο Κακούλα και τον Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων Καπτ. Αντώνη Πιτσιλό, παρουσία του Αντιπροέδρου της Λέσχης Κυρίου Μάκη Κασμά.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο πρόεδρος της λέσχης Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο δωρητής κύριος Χρήστος Κακούλας και ο αντιπρόεδρος της λέσχης κύριος Μάκης Κασμάς

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον δωρητή – ευεργέτη Κύριο Χρήστο Κακούλα για την αξιέπαινη προσφορά του να μεταβιβάσει δωρεάν το ακίνητο που θα στεγάσει, κατόπιν ανακαίνισης, τα νέα μας γραφεία στην Ακτή Μιαούλη 35 – 39 στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΙΜΟΥ. Τέτοιες σπουδαίες πράξεις δείχνουν το μέγεθος της αξίας του ανθρώπου, την μεγάλη του αγάπη για το νησί μας την Χίο και την εκτίμησή του στην ένδοξη Ναυτιλία μας, την οποία υπηρέτησε και ευεργετήθηκε από αυτήν για πολλά χρόνια.

Η Λέσχη, σε ειδική εκδήλωση θα τιμήσει τον Δωρητή Χρήστο Κακούλα ως "Ευεργέτη" του Σωματείου.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο δικηγόρος και μέλος της λέσχης κύριος Γεώργιος Χλωρός, η συμβολαιογράφος κυρία Στυλιανή Ατζαράκη, ο πρόεδρος της λέσχης Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο δωρητής κύριος Χρήστος Κακούλας, ο δικηγόρος κύριος Γεώργιος Γιοβάνογλου, ο αντιπρόεδρος της λέσχης κύριος Μάκης Κασμάς

Ποιος είναι ο Χρήστος Κακούλας

Γεννήθηκε στην πόλη της Χίου στις 15-2-1946. Ο πατέρας του Εμποροϋπάλληλος / Συνδικαλιστής από τον Βροντάδο και η μητέρα του Δημοδιδασκάλισα από τον Κάμπο ( Ελευθέριος και Μαρίτσα Κακούλα).

Αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο του Βροντάδου το 1964. Υπηρέτησε επί εξαετία σε πολλά εμπορικά πλοία (13) με τον βαθμό του διπλωματούχου Ανθυποπλοιάρχου αλλά και ως Υποπλοίαρχος.

Υπηρέτησε επίσης στο Πολεμικό Ναυτικό επί 27 μήνες.

Παντρεύτηκε τη νυν σύζυγό του Arlin και απέκτησε μετά την μετανάστευσή του στις ΗΠΑ, δύο θυγατέρες οι οποίες σήμερα δραστηριοποιούνται στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ως Γιατρός η μία και ως Δικηγόρος η άλλη.

Στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ επί δεκαετία εργάσθηκε ως επιθεωρητής πετρελαίων στην εταιρεία ΄΄SAYBOLT PETROLEUM INSPECTORS΄΄.

Ήταν και ο πρώτος Έλληνας στο λιμάνι της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στον τομέα αυτό, ανοίγοντας και προωθώντας αρκετούς άλλους πατριώτες.

Το 1980 ίδρυσε την εταιρεία του ΄΄POSEIDON MARINE SURVEYS΄΄ η οποία ασχολείτο με την επιθεώρηση φορτίων (υγρών) σε δεξαμενόπλοια (INDEPENDENT MARINE CARGO SURVEYORS).

Η εταιρεία έκλεισε το 2005 καθόσον είχαν επενδυθεί χρήματα στην κτηματαγορά, στην οποία πλέον διαχειρίζετο ο ίδιος στις ΗΠΑ καθώς και στην Ελλάδα.

Επί δεκαετίες υπήρξε πολιτικοποιημένος ενεργά στις Εθνικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ αλλά και στα κοινά της Ελλάδος, όπου συμμετείχε 2 φορές στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην Χίο με το «ΛΑΟΣ» του Γ. Καρατζαφέρη.

Μια ολόκληρη ζωή δεμένος με την θάλασσα που την απολαμβάνει με 3 ιστιοπλοϊκά που διαθέτει, στις ΗΠΑ (2) και στην ΧΙΟ (1).

Είναι ιστιοπλόος Κυβερνήτης / Skipper από ηλικία 16 ετών, με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις Ανατολικές Πολιτείες.

Στην Ελλάδα είναι κάτοικος Βροντάδου Χίου.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο δικηγόρος και μέλος της Λέσχης κύριος Γεώργιος Χλωρός, η κυρία Μαίρη Μεταξάκη από την γραμματεία της λέσχης, ο πρόεδρος της λέσχης Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο δωρητής κύριος Χρήστος Κακούλας, ο δικηγόρος κύριος Γεώργιος Γιοβάνογλου, ο αντιπρόεδρος της λέσχης κύριος Μάκης Κασμάς

Από αριστερά προς δεξιά: Η συμβολαιογράφος Κυρία Στυλιανή Ατζαράκη, ο πρόεδρος της λέσχης Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός και ο δωρητής κύριος Χρήστος Κακούλας

Από αριστερά προς δεξιά: Ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός και ο δωρητής κύριος Χρήστος Κακούλας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ