19.3.2024 15:28

Καταμεσής του λιμανιού ο έλεγχος στις αποσκευές επιβατών για ναρκωτικά και άλλες ουσίες (video)

Τις συνθήκες ευτελισμού κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται ο έλεγχος των αρχών στο λιμάνι της Χίου, στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Όπως αναφέρει η ΠΕΣ ΝΑΤ, οι έλεγχοι είναι απόλυτα δεκτοί και πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται όμως σε οργανωμένο χώρο και όχι καταμεσής του λιμανιού κάτω από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων επιβατών και του κόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται ο έλεγχος των αποσκευών για ναρκωτικές και άλλες συναφή ουσίες, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, στους επιβάτες που εξέρχονται από τα ακτοπλοϊκά πλοία με την άφιξή τους στο λιμάνι της Χίου.

Είμασταν Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού ελέγχου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από τον Πειραιά, σε παρέα νεαρών ατόμων ακριβώς με την αποβίβασή τους από το πλοίο, να ανοίγονται οι αποσκευές τους και να ελέγχονται μπροστά στα εκατοντάδες μάτια άλλων επιβατών που εξέρχονταν από το πλοίο και όχι μόνο.

Ερωτάμε λοιπόν, προς τι αυτός ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, γιατί να μην υπάρχει ειδικός χώρος μέσα στο λιμάνι για τον συγκεκριμένο έλεγχο, λόγω του επαγγέλματός μας είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για αυτές τις περιπτώσεις σε όλα τα αεροδρόμια και λιμάνια “πολιτισμένων κρατών” υπάρχουν ειδικοί χώροι για αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά δεν γνωρίζουμε το τι ισχύει στα άλλα λιμάνια της χώρας μας, εννοείται ότι δεν καταγγέλλουμε τους ελέγχους και είμαστε υπέρ αυτών, αλλά όχι με αυτόν τον εξευτελιστικό και απρεπή τρόπο.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.         

Η Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου του 1948 κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο προοίμιό της: …..... επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους, αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και της ειρήνης στον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του τρόπου ελέγχου των επιβατών κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους από τα πλοία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.   

Έχουν που έχουν καταπατηθεί τόσα δικαιώματα μας, ας μην επιτρέψουμε να καταπατηθεί και η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.       

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ