30.5.2022 11:46

Καταδικάζει τη βίαιη κατάληψη των Ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου

Το Ιράν, την Παρασκευή 27 Μάη 2022, προχώρησε σε ένοπλη κατάληψη δύο υπό Ελληνική σημαίας δεξαμενοπλοίων,  το Δ/Ξ «ΔΕΛΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» της ναυτιλιακής εταιρείας DELTA TANKERS και το Δ/Ξ «ΠΡΟΥΝΤΕΝΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡ» της ναυτιλιακής εταιρείας POLEMBROS SHIPPING LIMITED που έπλεαν σε διεθνή θαλάσσια ύδατα, κοντά στις Ιρανικές ακτές.

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, καταδικάζει την βίαιη κατάληψη των δύο Ελληνόκτητων και υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων. Το συμβάν αυτό, απ’ ότι φαίνεται, συνδέεται με το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο, με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου, που μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο δεσμεύτηκε, με εντολή των ΗΠΑ και λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε Ρωσία, Ιράν. H κατάληψη εμπορικών πλοίων και η ομηρία πληρωμάτων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, τα πληρώματα και το διεθνές εμπόριο.

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου απαιτεί:

Tην άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Ναυτιλίας, για τον απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενοπλοίων και την ασφαλή αναχώρησή των πλοίων για τα λιμάνια προορισμού των.

Άμεσα λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής των πληρωμάτων στην περιοχή του Περσικού και άλλες περιοχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ