14.9.2017 13:04

Ιδιωτικό Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο δημιουργεί το Ίδρυμα «Μ. Τσάκος» !

Στην ανακοίνωση ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου για τη σταδιακή μετατροπή της Χίου σε κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας ανακοίνωσε πριν από λίγο με αφορμή τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στο «Σπίτι της Μαρίας» ο καπ. Παν. Τσάκος.

Ο Καρδαμυλίτης πλοιοκτήτης ανακοίνωσε την ίδρυση και χρηματοδότηση λειτουργίας Ιδιωτικού Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου στη Χίο με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία, μέσω αυτού, πλοιάρχων και μηχανικών τόσο για την ΤΕΝ όσο και για το σύνολο της εμπορικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», στόχος του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος», υπό την εποπτεία του οποίου θα λειτουργεί το ιδιωτικό ναυτικό λύκειο, είναι η στέγαση του σε χώρους πλησίον των σημερινών του εγκαταστάσεων. 

Η παρέμβαση του καπ. Παν. Τσάκου έρχεται ως σήμα εμπιστοσύνης του επιφανούς Χιώτη οικονομικού παράγοντα στην κοινωνία του νησιού και ταυτόχρονα ένα ερέθισμα σε όλους τους Χιώτες πλοιοκτήτες να αποδώσουν ένα μέρισμα της δυνατότητας τους στον τόπο καταγωγής, με αναπτυξιακή διάσταση και γνώμονα τη μόνιμη σύνδεση του νησιού με τη ναυτιλία. Περισσότερα σε λίγο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ