14.3.2017 17:18

Η Tsakos εξασφάλισε ναύλωση για νεότευκτο VLCC

Η ναυτιλιακή εταιρία Tsakos Energy Navigation (TEN) με έδρα στην Αθήνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε σε συμφωνία χρονοναύλωσης με μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία των ΗΠΑ για το νεότευκτο VLCC Hercules I (300.000 dwt), το οποίο είχε παραλάβει τον Ιανουάριο από τα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries της Νότιας Κορέας.

Η συμφωνία για το πλοίο περιλαμβάνει την χρονοναύλωσή του για διάστημα έως και 18 μηνών με πρόβλεψη καταμερισμού κερδών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ΤΕΝ κατάφερε να εξασφαλίσει ναύλωση και για το τελευταίο από τα 15 νεότευκτα πλοία του προγράμματος επέκτασης του στόλου της.

“Και τα 15 νέα πλοία στο πρόγραμμα ανάπτυξης της TEN, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε για το υπόλοιπο της χρονιάς, έχουν πλήρη και μακροπρόθεσμη ναύλωση”, δήλωσε ο Νικόλας Τσάκος, πρόεδρος και CEO της ΤΕΝ και πρόεδρος της ΙNTERTANKO, προσθέτοντας ότι “αυτή η νέα χρονοναύλωση που ανακοινώθηκε σήμερα με συμφωνίες ελάχιστου βασικού επιτοκίου και ρύθμιση καταμερισμού κερδών εξασφαλίζει την κερδοφορία της εταιρείας”.

Ο στόλος της ΤΕΝ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Aframax τάνκερ και ενός Suezmax DP2 shuttle τάνκερ υπό κατασκευή, αποτελείται από 65 πλοία, συνιστώντας ένα μείγμα από δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, product tankers και πλοία μεταφοράς LNG – φτάνοντας συνολικά τα 7,2 εκατ. dwt.

Πηγή: e-naytilia.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ