5.12.2022 14:29

Η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας χτύπησε στην ΑΕΝ Μηχανικών - Βίντεο

Θερμή υποδοχή της νέας γενιάς των ναυτικών από τις ναυτιλιακές εταιρείες στο πλαίσιο της ημερίδας "Επιλέγω Ναυτιλία"

Έναν ξεχωριστό, πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο για να υποδεχτεί τους πρωτοετείς σπουδαστές της, βρήκε η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με την πολύτιμη βοήθεια του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά» και της πλατφόρμας Isalos.net.

Φέτος για πρώτη φορά, η ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Ναυτιλία» που μέχρι σήμερα διοργανώνονταν στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μεταφέρθηκε στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, εκεί όπου στελέχη δεκάδων ναυτιλιακών εταιρειών συνάντησαν από κοντά την επόμενη γενιά των ναυτικών που θα αποτελέσουν σε μερικά χρόνια τα στελέχη της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας.

Εκπρόσωποι Ναυτιλιακών εταιρειών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και διερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές ενώ οι εισηγητές ανέπτυξαν την γνώση τους και μετέδωσαν την εμπειρία τους σχετικά με το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, τα είδη των πλοίων, την εν πλω ασφάλεια, τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Ηλίας Μπίσιας εκ μέρους των Ναυτικών Χρονικών καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν όλοι οι Διευθυντές Σπουδών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, με τον διοικητή της Ακαδημίας Μηχανικών κ. Γιάννη Μάργαρη να σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πρέπει να αποτελέσει ετήσιο θεσμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ