21.2.2022 18:56

Χωρίς δίδακτρα από τον Σεπτέμβρη το «Teens» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την απόφαση του Ομίλου Τσάκου να απαλλάξει από τα δίδακτρα μαθητές με υψηλές επιδόσεις στις πρότερες σπουδές τους ή μαθητές που υπόκεινται σε συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αναφέρθηκε στο διαδικτυακό podcast του Politischios.gr, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλης Μπελέγρης.

Όπως εξήγησε το «Teens» αποτελεί πρότυπο κέντρο αριστείας και καινοτομίας, συνδυάζοντας την λυκειακή, ναυτική εκπαίδευση με την βιωματική μάθηση, χάρις στην αμέριστη σύμπραξη και συμπαράσταση που του παρέχει ο πρωτοπόρος ναυτιλιακός Όμιλος Εταιρειών Τσάκου.

Μέσα στο πλαίσιο από την νέα σχολική χρονιά (2022-2023) αποφασίστηκε ότι η επιλογή των μαθητών/μαθητριών θα γίνεται επί τῃ βάσει υψηλών επιδόσεων βαθμολογίας στις πρότερες σπουδές τους ή με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, ως λ.χ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, τέκνα πολύτεκνων γονέων, παιδιά ναυτικών οικογενειών, κ.α.

Οι μαθητές και μαθήτριες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια θα απαλλάσσονται της καταβολής διδάκτρων για την βασική εκπαίδευση του υποχρεωτικού εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα σε μαθητές και μαθήτριες υψηλών διακρίσεων, θα χορηγούνται πλήρεις υποτροφίες από το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”, από εταιρείες του Ομίλου Τσάκου και από άλλους αξιόλογους χορηγούς.

Τέλος οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του TEENΣ θα είναι διαθέσιμες για χρήση και από ενδιαφερόμενα λύκεια της Χίου, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών και από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ