10.3.2017 21:05

Golden Cargo: Η πρώτη ελληνική εταιρεία στη Θαλάσσια Εφοδιαστική Αλυσίδα

Η ενισχυμένη και κυρίαρχη παρουσία της Golden Cargo στη θαλάσσια Εφοδιαστική Αλυσίδα είναι πλέον γεγονός. Η Golden Cargo αναπτύσσει για ακόμα μία φορά νέες υπηρεσίες και υιοθετεί προηγμένες λύσεις με σκοπό την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις σύγχρονές ανάγκες των πελατών της.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε, παρουσία κορυφαίων στελεχών της ελληνικής ναυτιλίας, παρουσίασε στους πελάτες της τρεις νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τις θαλάσσιες μεταφορές,

– την απλουστευμένη διαδικασία εξαγωγής εφοδίων και ανταλλακτικών απ’ ευθείας από τις εγκαταστάσεις της Golden Cargo στην Ελλάδα με ταυτόχρονη άμεση απαλλαγή από το ΦΠΑ εξαγωγής,
– τη νέα υπηρεσία “Marine” σε συνεργασία με τον Γερμανικό κολοσσό Lufthansa Cargo, και
– τη νέα Ναυτιλιακή Πλατφόρμα Maritime Web Suite,
υπηρεσίες που θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο δίκτυο των πελατών της, με σκοπό τη βελτίωση της διαχείρισης, αποθήκευσης και διακίνησης των εμπορευμάτων.

1. Απλουστευμένη εξαγωγή

Η Golden Cargo προωθεί την έναρξη της απλουστευμένης διαδικασίας εξαγωγής εφοδίων και ανταλλακτικών απ’ ευθείας από τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αποκτά την δυνατότητα να τελωνίζει τα προς εξαγωγή εφόδια και ανταλλακτικά υποβάλλοντας με αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες και για λογαριασμό των εξαγωγέων στο αρμόδιο τελωνείο τη διασάφηση εξαγωγής, διαδικασία η οποία ωφελεί ταυτόχρονα όχι μόνο τον προμηθευτή/ εξαγωγέα αλλά και τον πελάτη.

Συγκεκριμένα τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στον προμηθευτή/ εξαγωγέα η υπηρεσία της «απλουστευμένης εξαγωγής» είναι μεταξύ άλλων η άμεση απαλλαγή από το ΦΠΑ της εξαγωγής, η απλοποίηση στη διαδικασία υποβολής της διασάφησης εξαγωγής (θα υποβάλλεται από τον αντιπρόσωπο/κάτοχο της άδειας τελωνισμού στις εγκαταστάσεις), η κατάργηση της υποχρέωσης μεταφοράς των προς εξαγωγή εμπορευμάτων στο τελωνείο και η ευελιξία φόρτωσης των εμπορευμάτων σε χρόνο και τόπο επιλογής του εξαγωγέα και μεταφοράς αυτών κατ’ ευθείαν στο τελωνείο εξόδου. Επιπλέον μειώνεται ο χρόνος μεταφοράς των εμπορευμάτων προς την έξοδο, το κόστος και ο χρόνος τήρησης των διατυπώσεων εξαγωγής, απαλλάσεται ο προμηθευτής από το διοικητικό κόστος και την ευθύνη διαχείρισης των διαδικασιών και διατυπώσεων της εξαγωγής (θα διεκπεραιώνονται εξ’ ολοκλήρου από τον αντιπρόσωπο/κάτοχο της άδειας τελωνισμού), παρέχεται ενημέρωση (μέσω του ICISnet) σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της εξαγωγής, το μήνυμα ΙΕ599 «απόδειξη της εξαγωγής» παραλαμβάνεται άμεσα και ηλεκτρονικά και βελτιώνεται εν γένει ο προγραμματισμός των εξαγωγών.

Ταυτόχρονα όμως και ο πελάτης/παραλήπτης ωφελείται σημαντικά καθώς η υπηρεσία αυτή παρέχει στον τελευταίο σημαντική διευκόλυνση της διαχείρισης της αποστολής (ο πελάτης θα παραλαμβάνει με μία μόνο εντολή που θα χορηγεί στον αντιπρόσωπο/κάτοχο της άδειας τελωνισμού από τις εγκαταστάσεις του όλα τα εμπορεύματα από πολλούς προμηθευτές/εξαγωγείς), ευελιξία συνολικής παραλαβής των εμπορευμάτων σε χρόνο και τόπο της επιλογής του, μείωση του χρόνου αναμονής για την παραλαβή των εμπορευμάτων και του κόστους και του χρόνου τήρησης των διατυπώσεων εξαγωγής, αποστολής και μεταφοράς των εμπορευμάτων. Επιπλέον απαλλάσεται από το διοικητικό κόστος και την ευθύνη διαχείρισης των διαδικασιών και διατυπώσεων της εξαγωγής (θα διεκπεραιώνονται από τον αντιπρόσωπο/κάτοχο της άδειας) και τέλος ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τον αντιπρόσωπο/κάτοχο της άδειας τελωνισμού στις εγκαταστάσεις, για την πορεία της αποστολής.

2. Υπηρεσία “Marine”

Ένα χρόνο μετά τη συνεργασία με την Lufthansa Cargo ως business partner η Golden Cargo προχωρά ακόμα παρακάτω και μας παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία “Marine” η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Γερμανικό κολοσσό Lufthansa Cargo και αποτελεί μία εξειδικευμένη και πρωτοποριακή υπηρεσία που θα προσφέρει νέα ώθηση και περαιτέρω ευελιξία στη διακίνηση των ανταλλακτικών αεροπορικώς σε διεθνές επίπεδο, υπηρεσία που λειτουργεί πιλοτικά και αναμέναται να ανακοινωθεί επίσημα εντός του 2017. Βασική καινοτομία είναι η ενεργός συμμετοχή της Golden Cargo πριν και μετά την πτήση (σε πρώτο και τελευταίο μίλι). Βάσει της νέας υπηρεσίας Marine, η Golden Cargo θα μπορεί να προσφέρει ειδικές τιμές από όλα τα Hubs της σε όλο το δίκτυο της Lufthansa Cargo.

3. Ναυτιλιακή Πλατφόρμα-Maritime Web Suite

Έχοντας ως γνώμονα τη διατήρηση της εταιρείας σε υψηλό τεχνολογικό επίπεδο η Golden Cargo επενδύει σημαντικό μέρος της κερδοφορίας της, σε τεχνολογίες αιχμής, παρουσιάζοντας τη νέα Ναυτιλιακή Πλατφόρμα Maritime Web Suite, μια πρωτοποριακή επένδυση σε συνεργασία με την Online Data. Η ανανεωμένη πλατφόρμα, εμπλουτισμένη με νέες λειτουργείες και δυνατότητες θα αποτελέσει το εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση των παραγγελιών και την αρτιότερη επικοινωνία με τον πελάτη. Στα πλαίσια της υιοθέτησης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων αξίζει να αναφερθεί πως η Golden Cargo αποτελεί την πρώτη Ελληνική εταιρεία που έχει υιοθετήσει την ηλεκτρονική φορτωτική (e-AWB), η οποία αποτελεί το επόμενο βήμα στη σύχρονη ηλεκτρονική εποχή, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις τεχνολογικές ανάγκες.

Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών της Golden Cargo, τα νέα Hubs σε συνδυασμό με το δίκτυο συνεργατών που διατηρεί, οι νέες τεχνολογίες και εν γένει οι καινοτόμες υποδομές που υιοθετεί αποτελούν τα μέσα με τα οποία στοχεύει τα επόμενα χρόνια να προσφέρει ευρύτερη κάλυψη με στρατηγικές συνεργασίες ή με δικά της γραφεία στα σημαντικότερα λιμάνια ανά τον κόσμο, φιλοδοξώντας έτσι να γίνει η πρώτη Ελληνική εταιρεία με δικό της διεθνές δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών στη Θαλάσσια Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ