10.7.2017 14:13

ΦΩΤΟ- Γνώρισαν τη χιώτικη Ναυτιλία

Τα μυστικά της παραδοσιακής σύνδεσης της Χίου με τον τομέα της Ναυτιλίας γνώρισαν 10 παιδιά στελεχών του Ομίλου «Τσάκος» από την Αθήνα που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό «Tsakos Kids Camp» που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Το καλοκαιρινό Camp για τα παιδιά των εργαζομένων στον Όμιλο, είχε ως βάση τα Καρδάμυλα και συγκεκριμένα τη «Στέγη της Μαρίας». Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονταν ημερήσιες δραστηριότητες καθώς και ώρες δημιουργικής απασχόλησης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, τα παιδιά των οικογενειών που εργάζονται στον όμιλο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα ιστιοπλοϊας, να κάνουν κωπηλασία με της βάρκες των ναυτοπροσκόπων, να παρακολουθήσουν μαθήματα μετεωρολογίας και ναυτιλιακής γεωγραφίας, να γνωρίσουν τα πλοία των όπου δουλεύουν οι γονείς τους, να κατασκευάζουν ναυτικούς κόμπους και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Μία από τις χαρακτηριστικότερες δράσεις του καλοκαιρινού Camp ήταν το εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής με προορισμό τις Οινούσσες με το ιστιοφόρο «Μάνια».

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρακολούθησαν τον τρόπο χρήσης των ναυτικών χαρτών, πως χαράζεται η πορεία, τη χρησιμότητα αλλά και τον τρόπο υψώματος των πανιών στο ιστιοφόρο. Παράλληλα στις Οινούσσες επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο του νησιού και ξεναγήθηκαν σε αυτό με την μέρα να ολοκληρώνεται με ένα δροσερό μπάνιο στην περιοχή.

 

ΕΙΔΗΣΗ: http://www.politischios.gr/naytilia/foto-gnorisan-ti-hiotiki-naytilia

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ