3.7.2017 16:07

ΦΩΤΟ - Γεύση από μπάρκο, στο δεξαμενόπλοιο του Ομίλου Τσάκου

Στο «Sakura Princess», δεκάδες σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την καθημερινότητα των ναυτικών σε ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία του Ομίλου Τσάκου, του «Sakura Princess», είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και ναυτικοί και στελέχη του ομίλου εταιρειών Τσάκου.

Με επικεφαλής συνοδό το στέλεχος του ναυτιλιακού γραφείου της Χίου, Τίτο Κουκάκη οι επισκέπτες επιβιβάστηκαν στη λάτζα που λίγο αργότερα τους μετέφερε στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο για μερικές ημέρες ακόμα θα βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του νησιού.

Με έκδηλο το ενδιαφέρον, η νέα γενιά μηχανικών, καθώς και όλοι οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλήρωμα, να ξεναγηθούν στο χώρο του μηχανοστασίου, του καταστρώματος αλλά και στη γέφυρα, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των ναυτικών ενός πλοίου που οργώνει τους ωκεανούς και τις θάλασσες 365 ημέρες τον χρόνο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους επισκέπτες, η υψηλή τεχνολογία του πλοίου και οι γνώσεις που απαιτούνται προκείμενου ο σύγχρονος ναυτικός να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Το δεξαμενόπλοιο «Sakura Princess» ναυπηγήθηκε το 2007 στην Ιαπωνία, είναι 105.000 τόνων και αποτελεί ένα από τα 8 αδερφά δεξαμενόπλοια, που διαθέτει ο όμιλος.

Προσφορά στην τοπική οικονομία

Πέραν της σημαντικής πρωτοβουλίας του καπ. Παναγιώτη Τσάκου, να φέρει πιο κοντά τους νέους στη ναυτιλία αλλά και στην εταιρία του, υπήρξε κι άλλο ένα σκεπτικό στην προσέγγιση του «Sakura Princess» στη Χίο. Το πλοίο μέχρι και πριν λίγες ημέρες βρίσκονταν ανοιχτά της Λήμνου. Προκειμένου από την παρουσία του να οφεληθεί η τοπική οικονομία, ο καπετάνιος έδωσε εντολή μέχρι τον επόμενο ναύλο να αγκυροβολήσει έξω από τη Χίο ώστε οι 3.000 ευρώ που καθημερινά απαιτούνται σε τροφοδοσίες κι άλλες διαδικασίες να διοχετεύονται στην αγορά της Χίου.

Είναι εμφανής η επιθυμία της εταιρείας, να δώσει προτεραιότητα, να επανδρώσει όλα της τα πλοία με Έλληνες ναυτικούς και να συνδράμει στο μέγιστο δυνατό με την αξιοποίηση σπουδαστών των ναυτικών σχολών μέσω επένδυσης σε cadetship προγραμμάτα που θα ενσωματώσουν την νεότερη γενιά αξιωματικών στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία με τον ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο .

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ