27.3.2020 13:30

Ερώτηση Μιχαηλίδη στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις Α.Ε.Ν.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την ανάγκη προγραμματισμού δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σπουδαστών των δημόσιων σχολών εμπορικού ναυτικού (ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων). Την ερώτηση συνυπογράφουν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση επισημαίνει ότι, παρότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολών αυτών τουλάχιστον ως τις 10 Απριλίου κατ’ αντιστοιχία με την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις άλλες περιπτώσεις δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνααπό το εποπτεύον Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σπουδαστών των σχολών εμπορικού ναυτικού. Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει ήδη τους σπουδαστές ειδικά των ΑΕΝ.

Είναι προφανές ότι τουλάχιστον τμήμα της διδακτέας ύλης μπορούν να διδαχθούν μέσω τόσο της υπάρχουσας πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όσο και μέσω υιοθέτησης μέσων και διαδικασιών που εφαρμόζονται σε άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης με έμφαση στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων).

Οι βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον Υπουργό ποιες αποφάσεις αναμένεται να λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να μην διακοπεί επί μακρόν η εκπαιδευτική διαδικασία και να διασφαλιστεί η μη απώλεια εξαμήνου στις ΑΕΝ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ