25.10.2021 17:31

Εκδήλωση για τη Γαλάζια Οικονομία από τη Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων

Ιωάννης Δρακωνάκης (Idec S.A.) / Ειρήνη Γκότση (Idec S.A) / Καπ. Αντώνης Πιτσιλός (Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων/ Μαίρη Μεταξάκη (Γραμματεία Ναυτιλ. Λέσχης Χίων) / Επαμεινώνδας Μπανός (Μέλος ΔΣ Ναυτιλ.Λέσχης Χίων) / Μαρία Τριπολίτη (Ειδική Γραμματέας Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων)

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7μ.μ. εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρεία IDEC Α.Ε., στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του έργου “BLUE SCHOOLS”. 

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο με θέα τον Σαρωνικό κόλπο και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της Αθήνας. Παρευρέθηκαν Μέλη της Λέσχης, στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιογράφοι καθώς και άτομα που διατηρούν ενδιαφέρον για την Γαλάζια Οικονομία.

Ο Cpt. Αντώνης Πιτσιλός, Πρόεδρος της Λέσχης προλόγισε την εκδήλωση και μίλησε για τη σημασία της Γαλάζιας Οικονομίας για τη χώρα μας αλλά και για τις παραθαλάσσιες περιοχές ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό η έννοια αυτή να εισαχθεί στην εκπαίδευση και να ενώσει όλους τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να ενδυναμωθεί και να εδραιωθεί στη συνείδηση όλων. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στα σχολεία της Χίου και στην υποστήριξή τους ως προς την υλοποίηση του έργου “Blue Schools”. Επίσης περιέγραψε την εμπειρία που είχε η Λέσχη συμμετέχοντας σε ένα ευρωπαϊκό έργο και τι σημαίνει για τα Μέλη της να ανήκουν στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Erasmus+. 

Κατόπιν το λόγο πήρε η κυρία Ειρήνη Γκότση, εκπροσωπώντας την IDEC Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του management consulting, της εκπαίδευσης στελεχών και της παροχής ψηφιακών λύσεων. Η IDEC, που επίσης εδρεύει στον Πειραιά, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η άριστη σχέση που διατηρεί με την Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων οδήγησε στην πρόσκληση της τελευταίας να συμμετάσχει ως πλήρης εταίρος και της από κοινού εκπροσώπησης της Ελλάδας στο πολύ επιτυχημένο έργο BLUE SCHOOLS, με θέμα την Γαλάζια Οικονομία. 

Στην παρουσίαση της κυρίας Γκότση έγινε αναφορά στους υπόλοιπους εταίρους του έργου από διάφορες χώρες της Μεσογείου αλλά και της Βαλτικής, μια κοινοπραξία που αποδείχτηκε ισχυρή και ωφέλιμη για όλους τους εμπλεκόμενους. Ακολούθησε περιγραφή των στόχων αλλά και των υλικών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δωρεάν αξιοποίηση αυτών των υλικών, μέσω της ιστοσελίδας του http://www.blue-schools.eu/. Όλοι οι παρευρισκόμενοι και παρευρισκόμενες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο BLUE SCHOOLS και εξέφρασαν τη διάθεσή τους να μεταφέρουν τα αποτελέσματά του και σε άλλους ενδιαφερόμενους, ώστε να διαδοθεί και να φτάσει και σε άλλες παράκτιες περιοχές και νησιά της χώρας μας.

Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους καλεσμένους και τις καλεσμένες που χαιρέτισαν την εκδήλωση ως μια επιπλέον ευκαιρία να ανταμώσουν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ανάλογες εκδηλώσεις και να μιλήσουμε για καλές πρακτικές και αποτελεσματικές συνεργασίες που αφορούν την Γαλάζια Οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός

κα Ειρήνη Γκότση (Idec S.A.)  /   Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός (Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ