24.3.2021 14:26

Διπλασιάζεται ο αριθμός των εισακτέων στην ΑΕΝ Χίου

105 σπουδαστές θα δεχτεί η ΑΕΝ Χίου για την χρονιά 2021-22

Αυξάνεται το ενδιαφέρον μαθητών να εισαχθούν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Χίο και όχι μόνο. Συνολικά αναμένεται να δεχτούν 1.647 νέους πρωτοετείς σπουδαστές εκ των οποίων οι 992 θα είναι πλοίαρχοι και 655 μηχανικοί. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο όπου εισήλθαν μόλις 1.153.

Για την ΑΕΝ Χίου διπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρσι ο αριθμός των εισακτέων καθώς αναμένεται να δεχτεί συνολικά 105 σπουδαστές. Πέρσι ο αριθμός των σπουδαστών δεν ξεπερνούσε τους 50.

Ο αντιπλοίαρχος, Γ. Μάργαρης σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ανέφερε πως πλέον παύει να υφίστανται και το μειωμένο ενδιαφέρον για τις ΑΕΝ:

«Υπάρχει μέριμνα για πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των εισακτέων το οποίο ίσως να προοιωνίζει το τέλος της δοκιμασίας που περνάμε ώστε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών στο σύνολο των Ακαδημιών της χώρας».

Η πλατφόρμα εισαγωγής δεν έχει ανοίξει ακόμα ενώ προϋπόθεση για την εισαγωγή είναι η συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον κ. Μάργαρη οφείλετε στην αναγνώριση της δύναμης της εμπορικής και ναυτικής δραστηριότητας.  

«Το αύριο των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι η θάλασσα» τόνισε ο κ. Μάργαρης.

Οι πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές συνθήκες επηρέασαν και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Χίου που ωστόσο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πραγματοποιεί με επιτυχία το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

Τέλος ο κ. Μάργαρης διαβεβαίωσε ότι η ΑΕΝ είναι πλήρως επανδρωμένη για να υποδεχτεί νέους σπουδαστές δεδομένου δημιουργίας δυο επιπλέον τάξεων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ