27.1.2018 17:20

Δεν απειλεί τα Καρδάμυλα η νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος»

Να καθησυχάσει τους συγχωριανούς τους ότι η εξαγγελθείσα ίδρυση Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου στη Χίο δεν έχει σκοπό να αποδυναμώσει την παρουσία του Ιδρύματος στα Καρδάμυλα, επιχείρησε και πέτυχε με την πληθωρική, για άλλη μια φορά, παρουσία του στην κοπή της πίτας της Μαθητικής Στέγης «Μ. Τσάκος» ο καπ. Παν. Τσάκος.

Όσοι έβαζαν στοίχημα πως ο καπετάνιος θα ανέτρεπε την τελευταία στιγμή το ατομικό του πρόγραμμα και θα εμφανίζονταν ο ίδιος προσωπικά στα Καρδάμυλα, για να συνοδεύσει και τους επίσημους προσκεκλημένους του, πρέσβεις της Νοτίου Κορέας και της Βραζιλίας, είχαν απόλυτο δίκιο.

Μαζί του φρόντισε να έχει και τις δυο εγγονούλες του, στις οποίες με κάθε ευκαιρία, τόνιζε «είστε Καρδαμυλίτισσσες». Οι παρεμβάσεις και οι κινήσεις του σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κυρίως η ανθρώπινη προσέγγιση του στους μαθητές της Στέγης, το χορευτικό του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων και τους καλεσμένους του, στέρησαν την προσοχή από την εξαιρετική δουλειά που συντελείται στη Στέγη και έχει ως αποτέλεσμα οι 18 από τους 19 αποφοίτους της να έχουν πετύχει να φοιτούν σε Σχολή της αρεσκείας τους.

Ο διευθυντής της Στέγης περιέγραψε τις εκπαιδευτικές καινοτομίες στις οποίες μετέχουν οι μαθητές, από τις εργασίες στο στάβλο και τον κήπο, το σύστημα αλληλοδιδασκαλίας που εφαρμόζεται, τη συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης, έως την παραγωγή γλυκών του κουταλιού και λικέρ από ρόδι και λεμόνι «Ελιές; Μάζεψαν ελιές;», ρωτούσε φωναχτά ο καπ. Παναγιώτης, για να προσθέσει ο κ. Μπεκριδάκης ότι φέτος οι μαθητές έφτιαξαν και το δικό τους λάδι.

Η αγωνία για ναυτιλία ελληνικών πληρωμάτων 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο καπ. Παν. Τσάκος επανέφερε την αγωνία του να μην χαθεί ο Έλληνας ναυτικός από τα καράβια, εξηγώντας ότι η απόφαση του Ομίλου να επεκταθεί και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό, προαναγγέλλοντας μάλιστα την ίδρυση και δεύτερου Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου στην Κοζάνη, που μαστίζεται από ανεργία. Δεν παρέλειψε, δε, να παροτρύνει δημόσια στελέχη του ναυτιλιακού κόσμου να κινηθούν κι εκείνα ανάλογα.

Την εκδήλωση τίμησε το σύνολο σχεδόν των αρχών του νησιού, με ξεχωριστή στιγμή όταν τα μικρά παιδιά του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων έψαλαν τα παραδοσιακά Καρδαμυλίτικα κάλαντα. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του κ. Καραμιχαλέλη.

 

ΕΙΔΗΣΗ: http://www.politischios.gr/naytilia/den-apeilei-ta-kardamyla-i-nea-ekpai...

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ