2.4.2023 8:00

CAP Maritime Services – Η οικογενειακή επιχείρηση που αναλαμβάνει τις ναυτιλιακές διεκπεραιώσεις σε Πειραιά και Χίο

Η CAP Maritime Services, η οικογενειακή επιχείρηση ”με καταγωγή από τη Χίο” άνοιξε πρόσφατα το δεύτερο γραφείο της στο νησί μας (το πρώτο εδρεύει στο κέντρο του Πειραιά στην οδό Σωτήρος Διός 6 - σε πολύ κοντινή απόσταση από τις ναυτικές υπηρεσίες και σχολές ναυτικής εκπαίδευσης) με κύριο αντικείμενο τις Ναυτιλιακές Διεκπεραιώσεις για ναυτικούς κάθε ειδικότητας. 

Με στόχο να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των ναυτικών με αμεσότητα υπευθυνότητα και αξιοπιστία η CAP Maritime Services ξεκίνησε τη λειτουργία του γραφείου της στην οδό Ροδοκανάκη 21. 

«Το ταξίδι ξεκίνησε από τον πατέρα μας Αντώνη Πιτσιλό, όπου με πάνω από 40 έτη εμπειρίας στο χώρο της Ναυτιλίας τόσο ως πλοίαρχος όσο και ως στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών είχε όραμα να συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών της Χίου συγκεκριμένα δίνοντας τους υπηρεσίες και λύσεις υψηλού επιπέδου και έτσι δημιουργήθηκε η CAP Maritime. Δίπλα του ο αδερφός μου Χάρης Πιτσιλός, σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην στρατηγική, οργάνωση και επικοινωνία επιχειρήσεων και εγώ ως υπεύθυνη για τη διαχείριση όλων των υπηρεσιών που αφορούν στις ναυτιλιακές διεκπεραιώσεις. Έπειτα από την αποφοίτηση από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά και την εργασία σε εταιρείες του κλάδου της ναυτιλίας, όπου απέκτησα τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την πιστοποίηση των Ναυτικών σε σημαία πλοίου και σε νηογνώμονα στο τμήμα πιστοποίησης πλοίων, αποφασίσαμε να αναλάβω το κομμάτι των Ναυτιλιακών διεκπεραιώσεων. Την ομάδα μας πλαισιώνουν 2 ακόμη μέλη, η Κατερίνα και η Πηνελόπη που εργάζονται καθημερινά και συμβάλλουν στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών», μας αναφέρει η Αργυρώ Πιτσιλού, Crew & Quality Manager.

Και συνεχίζει: «Σεβόμενοι την πολύτιμη συμβολή των ναυτικών τόσο στο νησί μας, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα κύριο μέλημα μας είναι οι Έλληνες και δη οι Χιώτες ναυτικοί να έρχονται στην CAP Maritime και να λαμβάνουν άμεση, υπεύθυνη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση με σεβασμό και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται στον ελεύθερο τους χρόνο και να απολαμβάνουν τις στιγμές τους με τις οικογένειες τους. Είμαστε πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και ενημερωνόμαστε πρώτοι για την κάθε καινούρια πληροφορία ή αλλαγή που μπορεί να προκύψει στους σχετικούς κανονισμούς».

 

Ποια είναι η συμβολή της Χίου στην ελληνική ναυτιλία και πώς αυτή αποτυπώνεται;

Η Χίος μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελληνική Ναυτική παράδοση πολλούς αιώνες τώρα αποτελώντας πηγή δημιουργίας πολλών έμπειρων αξιωματικών με βαθιά γνώση του επαγγέλματος, αγάπη για αυτό και τεχνογνωσία. Κομβικό ρόλο στη συμβολή της Χίου παίζουν οι εφοπλιστές(πλοιοκτήτες) με ισχυρή επιρροή και πρακτική συμβολή στον κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χιώτες πλοιοκτήτες αγαπούν τη Χίο και το δείχνουν έμπρακτα προσφέροντας κοινωφελή έργα για το ίδιο το νησί αλλά και την ναυτιλιακή ανάπτυξη ολόκληρης της Ελλάδας. Στη Χίο, η ενασχόληση με την Ναυτιλία είναι μονόδρομος. Είναι ένα κέντρο ναυτικής γνώσης και εκπαίδευσης έχοντας την ΑΕΝ Μηχανικών (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) την ΑΕΝ Πλοιάρχων στο Ναυτικό νησί των Οινουσσών και φυσικά την Σχολή Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ποια δεδομένα και κατά πόσο έχουν επηρεαστεί με την έλευση της πανδημίας;

Παρά την πανδημία, η ελληνική ναυτιλία δεν σταμάτησε να επιχειρεί και να αναπτύσσεται, οι ναυτικοί συνέχισαν την εκπαίδευση τους μέσω των διαδικτυακών μαθημάτων από τις Σχολές Ναυτικής εκπαίδευσης μια πρωτοβουλία που τους βοήθησε να εκδίδουν και να ανανεώνουν τα διπλώματα τους άμεσα και χωρίς την δυσκολία μετακίνησης. (Συγκεκριμένα, η Δημόσια Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου συνεχίζει έως τώρα τα διαδικτυακά μαθήματα). Τα τμήματα πληρωμάτων με συντονισμό, οργάνωση και έγκαιρη ενημέρωση για τους διεθνείς κανονισμούς μεταφορών, ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με επιτυχία. Η Ναυτιλία και οι άνθρωποι της, έδειξαν πλήρη προσαρμοστικότητα στην πανδημία, και αυτό συνέβη καθώς η Ναυτιλία είναι από την φύση της ένας χώρος που απαιτεί να είσαι προετοιμασμένος για την αλλαγή, και καθιστά επιβλητική την καθημερινή ενημέρωση.  

Ποιες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο; 

Το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αλλά και φυσικά του νησιού μας είναι αναμφισβήτητα συνυφασμένο με την Ναυτιλία. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, οι συνθήκες εργασίας τόσο στα πλοία όσο και στα γραφεία θα πρέπει να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης στα στελέχη, και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην σχέση γραφείου - πλοίου που είναι μια σχέση ζωτικής σημασίας. Επιπλέον, τα επόμενα χρόνια, είναι σημαντικό οι εταιρείες και οι ναυτικοί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχει φέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας, να ενημερώνονται για τους νέους κανονισμούς και να υπάρξει η κατεύθυνση προς μια πράσινη ναυτιλία με μειωμένη εκπομπή αερίων και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να επιλέξει τον δρόμο της θάλασσας; 

Συμβουλεύουμε τους Ναυτικούς που ξεκινούν την καριέρα τους στην θάλασσα να αγαπήσουν το επάγγελμα αυτό, να είναι αφοσιωμένοι, να αναζητούν την συνεχή εκπαίδευση τους, να έχουν επιμονή και υπομονή ώστε να ανέβουν στην ιεραρχία του πλοίου, να ενημερώνονται για τους διεθνείς κανονισμούς και να εξελίσσονται συνεχώς. Να πορεύονται με βάση τις αρχές τους, να συνεργάζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Και τέλος, πάντα να θυμούνται από που ξεκίνησαν.


CAP Maritime Services Ροδοκανάκη 21, Τηλέφωνο: 22710 20021

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ