Ναυτιλία

5/1/18 15:14

τελ. ενημ.: 7/1/18 0:05

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Ο Βροντάδος αποχαιρέτησε τον Ιωάννη Δ. Φαφαλιό

> Το ύστατο χαίρε στον εφοπλιστή που δίδαξε αγάπη για τη Χίο και τιμή στον Χιώτη Ναυτικό

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της χιώτικης εφοπλιστικής οικογένειας, τον Ιωάννη Δ. Φαφαλιό αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο σύσσωμος ο Βροντάδος. Σε κλίμα βαρύ πένθους συγγενείς, φίλοι, εξέχοντα ονόματα του εφοπλισμού αλλά και απλός κόσμος συνόδευσαν τον δικό τους «κυρ Γιάννη», στην τελευταία του κατοικία.

Σε μία απλή ακολουθία την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Λίκα Πατέρα και τα παιδιά του Δημήτρης, Χαράλαμπος και Αναστάσης απηύθυναν το ύστατο «χαίρε» στον άνθρωπο που μέχρι την τελευταία στιγμή τους δίδαξε την βαθειά αγάπη για τη Χίο, τον σεβασμό στον Έλληνα και Χιώτη Ναυτικό καθώς και την προσήλωση στο ελληνικό νηολόγιο.

Ο αείμνηστος Ι. Δ. Φαφαλιός ήταν από τους βασικούς συμμέτοχους με τα ξαδέρφια και τους συγγενείς του στην ισχυροποίηση της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο έναν από τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς οίκους και διετέλεσε για πολλές δεκαετίες διευθυντής της εταιρείας, διακρινόμενος για την τεράστια κοινωνική του προσφορά.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας για πολλά χρόνια. Τον Ιωάννη Δ. Φαφαλιό διαδέχθηκε ο γιος του, Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Συμβουλίου της GSCC το 2002 και από το 2010 έχει αναλάβει την προεδρία της GSCC.

Ο δεύτερος γιος του, ο Δημήτρης Ι. Φαφαλιός είναι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Intercargo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Ο Αναστάσης Ι. Φαφαλιός, ο τρίτος γιος του Ιωάννη Δ. Φαφαλιού, είναι διευθυντής στο γραφείο της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και Επίτροπος στην Αγία Σοφία του Λονδίνου.

Στεφάνια έστειλαν ο Επαμεινώνδας και η Άντζελα Εμπειρίκου, η οικογένεια της Λίτσας Λαιμού, ο Υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, η οικογένεια Στάμου Δ. Φαφαλιού, το προσωπικό της Fafalios Shipping SA. Καθώς και ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Ο Ιωάννης Φαφαλιός ετάφη στον οικογενειακό τάφο των Φαφαλιών στην Παναγία Μούτσαινα του Βροντάδου. 

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση