5.9.2017 17:16

ΒΙΝΤΕΟ- Φωνή αγωνίας από τους μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Χίου

Την ανάγκη λειτουργίας ειδικού σχολείου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου για τους αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου Χίου, επισημαίνουν σε συνέντευξή τους στον «π» οι μαθητές. Όπως εξήγησαν, τελειώνοντας το Λύκειο και έχοντας στο χέρι το πτυχίο αλλά και τη ναυτική υπηρεσία που απαιτείται πρέπει να εγγραφούν στα ειδικά σχολεία, ώστε αποφοιτώντας να πάρουν το δίπλωμα είτε του 3ου Μηχανικού είτε του Ανθυποπλοιάρχου.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι πανελλαδικά υπάρχει μόλις ένας ειδικό σχολείο στον Ασπρόπυργο το οποίο θα δεχθεί μόλις 45 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

«Υπάρχει κορεσμός γι’ αυτές τις θέσεις. Ο Παν. Κουρουμπλής είχε υποσχεθεί όταν ήρθε στη Χίο ότι θα υπάρξει η δυνατότητα τέτοια μαθήματα να γίνονται και στη Μηχανική. Μας είπαν ότι ο σχεδιασμός δεν προχωρά επειδή έχει κολλήσει στα χρήματα. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Παρακαλούμε μέχρι τότε να βρεθεί λύση. Ήμαστε οικογενειάρχες οι περισσότεροι που σημαίνει ότι αν καθυστερήσουμε θα μείνουμε και χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π». 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ