Ναυτιλία

10/4/17 13:17

τελ. ενημ.: 10/4/17 13:17

Άσκηση από το Λιμεναρχείο

«Άσκηση Αντιμετώπισης Περιστατικού Ρύπανσης της Θάλασσας και των Ακτών από Πετρελαιοειδή»  θα πραγματοποιήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 11:00 πμ. με εναλλακτική ημερομηνία την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 11:00 πμ. στην ακτή της «Μπέλα Βίστα», πλησίον εγκαταστάσεων Ν.Ο. Χίου.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν μαζί με το λιμενικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ο Δήμος Χίου, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΧΙΟΥ, πλωτά μέσα(ΡΚ, Λάντζες) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εθελοντών που συμμετέχουν στο «Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την Αντιμετώπιση Περιστατικών Ρύπανσης» (LCP) .

Σκοπός της Άσκησης είναι η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και φορείς, ο έλεγχος της ετοιμότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών. Σε περίπτωση που η Λιμενική Αρχή κληθεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, η εν λόγω άσκηση θα αναβληθεί αναγκαστικά.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση