28.2.2022 15:39

Αναζωπύρωση στο Εuroferry Olympia

φωτ.: LiFO

Αναζωπύρωση σημειώθηκε στο ε/γ-ο/γ Euroferry Olympia όταν τα συνεργεία της ΕΜΑΚ κατάφεραν να ανοίξουν μετά από τέσσερις ημέρες τον καταπέλτη του πλοίου. Ο φόβος αυτός υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και βγήκε αληθινός. Έως την περασμένη Παρασκευής είχαν βρεθεί οκτώ συνολικά σοροί και αναζητούνται άλλοι τρεις.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μόλις σβήσουν την πυρκαγιά θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων προκειμένου να βοηθηθούν στον εντοπισμό των εγκλωβισμένων -αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις τέσσερις πρώτες σορούς που ανασύρθηκαν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία, οι αιτίες θανάτου είναι η απανθράκωση ή εγκαύματα.Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση και των οκτώ σορών και η αγωνία μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένοι που είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο μεγαλώνει.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ