28.9.2021 18:43

«Άγρια θάλασσα» οι Χιώτες Ναυτικοί για την εγκατάλειψη του Οίκου Ναύτη (Podcast)

Ετοιμάζονται για κατάληψη του κτιρίου εάν δεν τηρηθεί η δέσμευση για τοποθέτηση ιατρού

Το θέμα της τοποθέτησης ιατρού για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, έθεσε μέσα από παρέμβασή του στο ζωντανό διαδικτυακό podcast του «π», ο πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ (ΠΕΣΝΑΤ) Στέλιος Κουμπιάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμπιάς, τον Οκτώβριο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην οποία ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Γ. Μάργαρης είχε ζητηθεί να παραχωρηθεί ένας όροφος του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Οίκος Ναύτη Χίου προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί τμήμα της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

«Σε συνέχεια του αιτήματος αυτού, παραχωρήθηκαν εν τέλει δύο όροφοι στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Από την πλευρά μας, είχε ζητηθεί η μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτη Χίου και είχαμε λάβει την υπόσχεση για ενέργειες των εμπλεκομένων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση δύο (2) γιατρών στον Οίκο Ναύτου Χίου σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των πάνω από 15000 ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου Χίου.

Η λύση αυτή θα συνέβαλλε και στην αποσυμφόρηση των τοπικών ιατρείων του ΕΦΚΑ καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2021) παρ’ ότι ξεκίνησαν και τελείωσαν τα έργα για τη μετασκευή «δύο ορόφων» στον Οίκο Ναύτου Χίου με έξοδα του Οίκου Ναύτου, δυστυχώς δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα των γιατρών, δεν έχει πραγματοποιηθεί η υπόσχεση των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συνταξιούχοι να ταλαιπωρούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις ή χρησιμοποιώντας ταξί ή αυτοκίνητο για μια απλή συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, την ώρα που ο Οίκος Ναύτου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δεχόμενοι καθημερινά από τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου, ερωτήσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Κουμπιάς.

Μάλιστα ο ίδιος μετέφερε την αποφασιστικότητα των ναυτικών της Χίου να προχωρήσουν στην κατάληψη του Οίκου Ναύτη, αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν βρεθεί λύση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ