15.11.2022 14:14

ΑΕΝ Οινουσσών – Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη για εκπαιδευτικούς

Αυξάνεται η ωριαία αποζημίωση ως αντιστάθμισμα στην περικοπή κατά 30% των συντάξεων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών

Η κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών αλλά και οι πιέσεις του Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ προς την πολιτική ηγεσία του Υ.Ε.Ν. έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Έτσι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Δανιήλ με τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακτιωτάκη, ο Υπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η ωριαία αποζημίωση για τους συνταξιούχους καθηγητές θα αυξηθεί ως αντιστάθμισμα της περικοπής της σύνταξής τους κατά 30%.

Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται η προκήρυξη για την πλήρωση 2 θέσεων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στις ώρες διδασκαλίας.

"Θετική έκβαση και μόνιμη λύση δόθηκε από τον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννη Πλακιωτάκη για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων. Με αυξηση της ωριαίας αποζημίωσης και άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων οι σπουδαστές αναπληρώνουν τις χαμένες διδακτικές ώρες και ολοκληρώνουν κανονικά το εξάμηνο. Ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών είναι γεγονός, ενώ για τον εξοπλισμό θα αναζητηθεί η χρηματοδοτική στήριξη του ΕΣΠΑ. Η ακτοπλοική επανασύνδεση του νησιού μας με τα μεγάλα πλοία ειναι θέμα ελάχιστων ημερών. Τέλος θα υπαρξει χρηματοδοτική στήριξη της Γεν. Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής για το έργο λειτουργίας των δικτύων", ανέφερε σε ενημέρωσή του ο κ. Δανιήλ. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ