18.9.2017 11:38

50 νέες θέσεις εργασίας στο ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο Τσάκου

Σημαντικότατα οφέλη και στην εκπαιδευτική αγορά εργασίας αναμένεται να προσφέρει στο νησί, κατά το στάδιο της λειτουργίας του, το Ιδιωτικό Επαγγελματικό Ναυτικό Λύκειο Χίου, μετά την ανακοίνωση από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει για την ίδρυση του.

Η ίδρυση τέτοιου τύπου σχολείου, πέρα από τα δεδομένα οφέλη που θα έχει για τη ναυτική εκπαιδευτική παράδοση του νησιού, ανοίγει και θέσεις εργασίας, καθώς, σύμφωνα με το πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που οριοθετεί τη λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ο αριθμός των διδασκόντων πλησιάζει τους 50, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά εργασίας.

Αν προστεθούν σε αυτό και οι βοηθητικές θέσεις προσωπικού, εύλογα γίνεται αντιληπτό ότι θα πρόκειται για μία «βαριά» σε εργασιακό δυναμικό επένδυση, από εκείνες που κρίνονται απαραίτητες σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε.

Σήμερα από την πλευρά του Ιδρύματος αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο καπ. Παν. Τσάκος, καθώς και τα στάδια προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν για να λειτουργήσει από του χρόνου το ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ