Έφυγε από κοντά μας ο Δημήτριος Πιππής - Καλογιάννης, ένας πολυαγαπημένος συνάνθρωπός μας, ένας άξιος και έντιμος ναυτικός, που τίμησε σε όλη του τη ζωή τόσο το επάγγελμά του όσο και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του.
Γενναίος θαλασσόλυκος, άνθρωπος της θάλασσας, της ευθύνης και του καθήκοντος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας σωστός σύζυγος και ένας αφοσιωμένος πατέρας. Ένας άνθρωπος με αρχές, αξιοπρέπεια και μεγάλη καρδιά.
Σε όλη τη διαδρομή της ζωής του είχε πάντα την ανάγκη να προσφέρει. Σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους. Ήταν πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, με έναν καλό λόγο και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.
Η καλοσύνη, η εντιμότητα, η ανθρωπιά και η λεβεντιά του θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όλων όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Η απουσία του αφήνει μεγάλο κενό, όμως η παρουσία του στη ζωή των ανθρώπων που αγάπησε και βοήθησε θα παραμείνει ανεξίτηλη.
Καλό ταξίδι, Δημήτρη.
Γαλήνιες θάλασσες στο τελευταίο σου ταξίδι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 17:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.
Αντί στεφάνων, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Δημητρίου Πιππή - Καλογιάννη να πραγματοποιήσουν δωρεά στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου «Ελπίζω», στη μνήμη του.
Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να προσφέρουν, θα υπάρχει υπεύθυνος στον χώρο της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, όπου θα μπορούν να καταθέσουν τη δωρεά τους.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας, για την τιμή που αποδίδετε στη μνήμη του και για την προσφορά σας.