ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ευχαριστήριο Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής»

Το Ε.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Σωληνουργεία Κορίνθου για την  δωρεά χρηματικού ποσού εις μνήμην του αειμνήστου Αδαμάντιου Βασιλάκη ο οποίος και αποτέλεσε μέλος του Δ.Σ. του. Ο εκλιπών πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης γεννήθηκε στη Χίο και αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή του νησιού. Έχοντας χάσει νωρίς τον πατέρα του κατάφερε να σπουδάσει στις Βρυξέλλες λαμβάνοντας  πτυχίο Πολιτικών & Διπλωματικών Επιστημών.

Εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1972 και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη. Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Το 2005-2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από το 2007 ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓΗΕ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων Μ. Nimetz.

Υπήρξε ένας  εξαίρετος διπλωμάτης που  υπηρέτησε την πατρίδα του την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον, απετέλεσε δε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε.. Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου  «Κοραή» εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη  της και θα τον μνημονεύει πάντα ως άξιο τέκνο της Χίου δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του. 

Ο Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μερούσης         

Η Προϊσταμένη: Άννα Χαζίρη

                               

 

Ευχαριστήρια
10/12/21 17:56

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ