ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ευχαριστήριο Γυναικείου Συνδέσμου «Οι φίλοι του Χιώτικου Χωριού»

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ

ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 2003

 

ΕΔΡΑ ΙΘΑΚΗΣ 18, 112 57 ΑΘΗΝΑ                             ΤΗΛ.210 8839 068/210 8992 687

ΑΦΜ 090032020 Δ.Ο.Υ. ΙΓ ΑΘΗΝΩΝ                          FAX 210 4222 349

 Website: www.filoichiotikouxoriou.gr                            Email: info@filoichiotikouxoriou.gr

                  __________________________________________________________________

     Αριθ. Πρωτ. 60                                       

                                                                                         Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

           

Ο Γυναικείος Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, είχε προγραμματίσει εξέταση για οστεοπόρωση με σύστημα μέτρησης οστικής πυκνότητας μέσω υπερήχων στο οστό της πτέρνας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Η δράση αυτή θα πραγματοποιείτο από την ιατρό ακτινολόγο κ. Ελένη Λυκάκη-Καρατζά, Διευθύντρια Ακτινολογικού και Κέντρου Μαστού, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, σε γυναίκες μονίμους κατοίκους των Καρδαμύλων, Βολισσού και Ψαρών του Νομού Χίου, από 22 έως 24 Αυγούστου 2019. Η κ. Λυκάκη είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με το αξίωμα της Ειδικής Γραμματέως.

Την συσκευή υπερήχου για την εξέταση παραχώρησε δωρεάν στο Σωματείο η εταιρεία  “Papapostolou Health Care Technologies”, συνοδευόμενη με όλα τα συναφή πιστοποιητικά για την καλή λειτουργία και συντήρησή της.

Το Σωματείο, σύμφωνα με την νομοθεσία πήρε την άδεια για την δράση αυτή από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, υποβάλλοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά.

Στις 22 Αυγούστου 2019 η κ. Ελένη Λυκάκη-Καρατζά και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ξεκίνησε την εξέταση στα Καρδάμυλα. Μετά την εξέταση δέκα ατόμων, ξαφνικά, διακόπηκε η λειτουργία της συσκευής λόγω αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος από τη ΔΕΗ, όπως ήταν η εκτίμηση των τεχνικών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Με την συνεργασία των τεχνικών της εταιρείας “Papapostolou Health Care Technologies”, θεωρήθηκε μόνιμη βλάβη στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η δράση.

Στις 23 Αυγούστου 2019 αντιπροσωπεία του Σωματείου με τη γιατρό μετέβη στη  Βολισσό, για ενημέρωση. Στους κατοίκους των Ψαρών η ενημέρωση έγινε τηλεφωνικά.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να παρέχει την εξέταση αυτή δωρεάν στο Ασκληπιείο Βούλας, με τη συνεργασία της κ. Ελένης Λυκάκη-Καρατζά, σε όσες συμπατριώτισσες μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα, και, με την συνεργασία του κ. Ιωάννη Αργυρούδη, στην Κλινική ‘Ελευθώ’, στη Χίο, σε εκείνες των οποίων η μετακίνηση είναι δύσκολη.

Στο σημείο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όσους συνεργάσθηκαν προκειμένου να γίνει η δράση αυτή, ήτοι:

Τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας για την έγκριση της δράσης.

Τον τότε Δήμαρχο Χίου κ. Εμμανουήλ Βουρνού, τον Δήμαρχο Ψαρών κ. Κων/νο Βρατσάνο, τους συνεργάτες τους, την κ. Βιβή Ποταμούση, τα ΚΕΠ Βολισσού, την Σχολική Επιτροπή Καρδαμύλων, την κ.Καλλιόπη Παντελάκη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βολισσού, τους τεχνικούς κ.κ. Ευαγ.&.Ισιδ. Τσεσμετζή και  Άγγελο Τσίχλα.

 Την ιατρό κ. Ελένη Λυκάκη-Καρατζά, τον ιατρό κ.Ιωάννη Αργυρούδη, ο οποίος δέχθηκε με μεγάλη προθυμία να συμπαρασταθεί στη δράση μας.

Επίσης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία “Papapostolou Health Care Technologies” και την διεύθυνση του Απεικονιστικού τμήματος της εταιρείας, για την δωρεάν διάθεση της συσκευής και την κατανόηση που έδειξαν στο πρόβλημα μας.

Τέλος ευχαριστεί όλους όσους συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της δράσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πάντοτε με καλή διάθεση και προσπάθεια προβαίνει στο κοινωνικό έργο της προσφοράς του και λυπάται, πραγματικά, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω δυσλειτουργίας του φορέα, ανεστάλη η δράση του αυτή.

 

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Μαριέλλα Βαρώνη και

τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευχαριστήρια
2/10/19 12:28

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ