15.6.2015 16:59

Το ζώο και το δεμένο άλογο

Απαράδεκτη η συμπεριφορά ανθρώπων σε ένα άλογο στα Λημνιά.Στη βιτρίνα  της τουριστικότερης περιοχής της βόρειας Χίου, λίγο πριν από τις καφετέριες, το πρωί της Κυριακής  7 Ιουνίου ένα γκρουπ τουριστών αηδίασε με ένα θέαμα που είδε.

Σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο, υπεφερε ένα  μεγάλο ωραίο άσπρο άλογο. Στην αρχή από μακριά το είδαν να πέφτει συνεχώς και να προσπαθεί με πάρα πολύ κόπο να σταθεί στα πόδια.  Όταν πλησίασαν και διαπίστωσαν τι συμβαίνει, στενοχωρέθηκαν.

Το περήφανο άλογο δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει γιατί και τα τέσσερα πόδια του ήταν δεμένα με χαλκάδες, αλυσίδα και σχοινί.

Η διεθνής νομοθεσία προστασίας των ζώων δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές για κανένα λόγο, ακόμη και αν είναι επιθετικά ή άρρωστα.  Λύσεις υπάρχουν, η νομοθεσία προβλέπει και ορίζει τα πάντα.

Το λόγο έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ελπίζουμε να μην υποχρεωθεί να επέμβει και πάλι αποτελεσματικά ο Φιλοζωικός Σύλλογος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ