21.2.2019 15:27

«Ζωντάνεψαν» το δάσος της Παναγίας Βοήθειας οι μαθητές του 11ου ΔΣ Χίου

Μυήθηκαν στα μυστικά του εθελοντισμού και της προσφοράς οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, οι οποίοι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο δάσος της Παναγίας  της Βοήθειας πραγματοποιώντας δράση δενδροφύτευσης.

Το politischios.gr παρακολούθησε από κοντά τη δενδροφύτευση  και συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι γεμάτα ενθουσιασμό  δήλωναν στην κάμερα ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και σ ε άλλες εθελοντικές δράσεις. « Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε ομαδικά και να προσφέρουμε και εμείς στο περιβάλλον. Χαρήκαμε τη διαδικασία, χαρήκαμε την επαφή μας με τη φύση και θέλουμε να επισκεπτόμαστε το δάσος για να βλέπουμε από κοντά το μεγάλωμα των δέντρων», ανέφεραν τα παιδιά στην κάμερα του politischios.gr

Η αξία του « προσφέρω»

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου ΔΣ , τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος ο προγραμματισμός δράσεων που θα συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά. « Η επαφή με τη φύση και το περιβάλλον πάντοτε αρέσει στα παιδιά. Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο της δ/νσης Δασών και του εκφράσαμε την επιθυμία μας να φυτέψουμε δέντρα και εκείνος μας υπέδειξε το δάσος της Βοήθειας. Στη δράση συμμετέχουν όλοι οι μαθητές από Γ΄ μέχρι ΣΤ΄  δημοτικού και όπως διαπιστώνεται και εσείς το χαίρονται με τη ψυχή τους», υπογραμμίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Μανδάλα Κουνέλη.

«Παρών» στη δενδροφύτευση και ο υποδιευθυντής του σχολείου Κ. Χάμπας. « Είναι μια όμορφη δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και τα παιδιά είναι καλό να μαθαίνουν πώς μπορούν να συμβάλλουν  στην προστασία του περιβάλλοντος. Το δάσος της Βοήθειας κάηκε πριν από χρόνια  και ήταν από τους λίγους χώρους πρασίνου κοντά στην πόλη. Τα παιδιά μας δίνουν το καλό παράδειγμα και εμείς οι μεγάλοι ακολουθούμε και στηρίζουμε τη δράση τους».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ