19.11.2012 11:36

Ζητούν πρυτανικό χέρι βοήθειας

ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

Τη συμπαράσταση των Πρυτανικών αρχών για να μην  τεθεί σε εφαρμογή η εφεδρεία στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου στο Πανεπιστήμιο, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σε ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να μεριμνήσουμε συλλογικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ανθρωπίνων σχέσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας και της υπεράσπισης του αγαθού της παιδείας.
Εν μέσω του κυκλώνα αυτού που πλήττει τα Ιδρύματα και τους ανθρώπους τους, ζητάμε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων :
1. Τη μη αποστολή των στοιχείων που ζητούνται, έστω και υπό τη μορφή των αριθμητικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει κοινή στάση των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων, καθώς οι δημιουργικές λογιστικές κατά μόνας μάλλον δημιουργούν παρά επιλύουν προβλήματα.
2. Να αναστείλει τη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον δεν υπάρξει άμεση εξαίρεση του προσωπικού αυτών από τον εν λόγω νόμο.
3. Να ζητήσει από το εποπτεύον Υπουργείο την πάγια εξαίρεση του χώρου της Παιδείας από ρυθμίσεις που πλήττουν, καθ’οιονδήποτε τρόπο, τη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, η δε έξοδος από την κρίση που βιώνει η χώρα και η πορεία προς την ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ