19.11.2012 11:36

Ζητούν πρυτανικό χέρι βοήθειας

ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

Τη συμπαράσταση των Πρυτανικών αρχών για να μην  τεθεί σε εφαρμογή η εφεδρεία στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου στο Πανεπιστήμιο, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σε ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να μεριμνήσουμε συλλογικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ανθρωπίνων σχέσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας και της υπεράσπισης του αγαθού της παιδείας.
Εν μέσω του κυκλώνα αυτού που πλήττει τα Ιδρύματα και τους ανθρώπους τους, ζητάμε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων :
1. Τη μη αποστολή των στοιχείων που ζητούνται, έστω και υπό τη μορφή των αριθμητικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει κοινή στάση των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων, καθώς οι δημιουργικές λογιστικές κατά μόνας μάλλον δημιουργούν παρά επιλύουν προβλήματα.
2. Να αναστείλει τη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον δεν υπάρξει άμεση εξαίρεση του προσωπικού αυτών από τον εν λόγω νόμο.
3. Να ζητήσει από το εποπτεύον Υπουργείο την πάγια εξαίρεση του χώρου της Παιδείας από ρυθμίσεις που πλήττουν, καθ’οιονδήποτε τρόπο, τη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, η δε έξοδος από την κρίση που βιώνει η χώρα και η πορεία προς την ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ