8.12.2012 11:23

Ζητούν έμπρακτη στήριξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΛΗΝΟΣ»

Ανάσα στα πολιτιστικά σωματεία της Λήμνου δίνεται μέσα από το πρόγραμμα leader χάρη στο οποίο ξεκινούν μια σειρά από επεμβάσεις, αναπλάσεις  και εργασίες σε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, πολιτιστικά κέντρα, παραδοσιακά κτίσματα, διοργανώσεις εκδηλώσεων κ.λπ.
Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λήμνου και Πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Λήμνου Α.Ε.» Αντώνης Χατζηδιαμαντής, στηρίζοντας την δράση των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και με στόχο την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της Λήμνου, υπέγραψε συμβάσεις υλοποίησης έργων με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατσικιωτών Λήμνου «Ο Άγιος Ερμόλαος» Ευανθία Μεργιά, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου Δημήτρη Γρατσώνη και την Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος» Δήμητρα Εγγλέζου.
Ειδικότερα στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader, η ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε., ανέθεσε στον Σύλλογο Ατσικιωτών Λήμνου, την υλοποίηση του έργου «Μετατροπή Υφιστάμενου Κτιρίου σε Χώρο Άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού 80.848,22€. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός Πνευματικού Κέντρου Μούδρου και Μετατροπή του σε Πολυχώρο  ‘Παύλος Κουντουριώτης’», προϋπολογισμού 93.679,73€, ενώ στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Δημήτριος» ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου «Γιορτή Κρασιού στον Άγιο Δημήτριο», προϋπολογισμού 15.512,00€. Τα έργα θα υλοποιηθούν μέχρι την 31.12.2013.
Επίσης υπογράφηκε σύμβαση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης Πολιτισμού – Αθλητισμού Σωτήρη Κωνσταντάρα, για την υλοποίηση του έργου «Γιορτή Ρακιού στο Μούδρο», προϋπολογισμού 30.000,00€
Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν  και υπογράφηκαν, μεταξύ της ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε. και του Δήμου Λήμνου, τα έργα «Διατήρηση και Αποκατάσταση Παλιάς Βρύσης στην Τοπική Κοινότητα Λύχνων», προϋπολογισμού 11.600,00€, «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Λινών στο Ρεπανίδι και στο Ρωμανού», προϋπολογισμού 108.350,50€, «Διαμόρφωση πεζοδρομίων (πλακοστρώσεις – φωτισμός κ.λπ.) στη Νέα Κούταλη», προϋπολογισμού 152.000,00€, «Διαμόρφωση και Ανάπλαση πλατείας Ατσικής», προϋπολογισμού 120.000,00€, «Βελτίωση και Ανάπλαση Υποδομής Παραλιακής Ζώνης Οικισμού Αγίου Ιωάννη Κάσπακα», προϋπολογισμού 180.000,00€

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ