28.3.2013 15:35

Ζητούμενο η άμεση ολοκλήρωσή του

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΥΣ

Η άμεση κινητοποίηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Μ. Κράκαρη σε σχέση με τη γέφυρα στο Παντουκειός φαίνεται ότι αποτέλεσε μέτρο πίεσης για την «ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε.» που για πρώτη φορά βρέθηκε πραγματικά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενη της έκπτωσης από το συγκεκριμένο κομμάτι της εργολαβίας.

Έτσι χθες το πρωί συνεργεία της αναδόχου έριξαν 430κ.μ. σκυρόδεμα προκειμένου να ολοκληρωθεί και η 3η φάση του έργου μετά το «σιδέρωμα». Μετά και από αυτό το στάδιο αναμένεται να ακολουθήσει η κατασκευή των πεζοδρομίων και τέλος επιγεφύρωση του έργου και η σύνδεσή του με το κεντρικό οδικό δίκτυο, που όμως απαιτεί εργασίες διάνοιξης στον κύριο δρόμο.

Μεγάλο ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι αν ο ανάδοχος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει στο επόμενο στάδιο ή θα χρειαστεί εκ νέου η παρέμβαση της περιφέρειας.

Εκχωρείται σε Χιώτη εργολήπτη

Και ενώ στη γέφυρα του Παντουκειούς υπάρχουν εξελίξεις, στάσιμο συνεχίζει να παραμένει το πρώτο κομμάτι της εργολαβίας που περιλαμβάνει στη διάνοιξη του οδικού δικτύου από το Μερσυνίδι μέχρι και τη Συκιάδα και τη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου στο Παντουκειός.

Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας η «ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε.» δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης του έργου λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσει με εταιρία χιακών συμφερόντων ώστε να της εκχωρήσει το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο των εργασιών μετέβησαν χθες τόσο ο Μ. Κράκαρης όσο και ο Κ. Γανιάρης.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΧΟΥΡΗ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ