24.8.2016 14:49

Ζητείται τεχνικός σύμβουλος για την ολοκλήρωση του Φράγματος στης Κόρης Γεφύρι

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το χιλιοσυζητημένο Φράγμα Κόρης Γεφύρι που με τη φήμη που έχει αποκτήσει στο νησί μας εξαιτίας των αναβολών και καθυστερήσεων συναγωνίζεται επάξια εκείνη του γεφυριού της Άρτας.

Το έργο όπως διαβεβαίωσε τον "π" ο αντιπεριφερειάρχης Στ, Κάρμαντζης συνεχίζεται κανονικά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Μοναδική εκκρεμότητα που σε αυτό το στάδιο των εργασιών δεν δημιουργεί προβλήματα είναι η πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου. "Πρέπει οπωσδήποτε να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος για το έργο. Είναι εκείνος που με την κατάρτιση που θα έχει θα μπορεί να ελέγξει κάποιες εξειδικευμένες τεχνικές εργασίες. Αυτό το φράγμα πρέπει να ελεγχθεί και για το προηγούμενο τμήμα του και για το σημερινό. Και η περιφερειάρχης και εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε ένα έργο για το οποίο υπάρχουν αμφιβολίες για τα κατασκευαστικά του θέματα. Πρέπει να ελεγχθούν για να παραδώσουμε ένα έργο χρήσιμο και ωφέλιμο" υποστήριξε ο κ. Κάρμαντζης.

Ο τεχνικός σύμβουλος

Τεχνικός σύμβουλος είχε προσληφθεί στο έργο από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά η σύμβαση του έληξε και πλέον υπάρχει ένα δίμηνο περιθώριο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία από το αρμόδιο υπουργείο για την πρόσληψη νέου συμβούλου. "Η σύμβαση του μπορεί να είναι από 2-4 μήνες. Είναι στις προτεραιότητες μας να προχωρήσει αυτό το θέμα. Ακόμη δεν μας δημιουργεί πρόβλημα στην ολοκλήρωση του έργου, σε δυο μήνες όμως θα υπάρχει ζήτημα" τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας πως έχουν ξεκινήσει από την περιφέρεια οι επαφές με το υπουργείο Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κι άλλη παράταση

Σίγουρος ότι το μοναδικό θέμα που εκκρεμεί είναι η πρόσληψη του ειδικού συμβούλου, ο κ. Κάρμαντζης εκτιμά πως το έργο θα πάρει νέα παράταση αλλά θα ολοκληρωθεί μέχρι τους πρώτους μήνες του 2017.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ