17.3.2015 11:38

Ζητείται ελπίς

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΈΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΗ ΔΕΥΑΝΧ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οδηγό επαγγελματικής συμπεριφοράς, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται   στο χώρο των καταστημάτων σίτισης, θα εκδώσει  με απόφαση της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης,  ο σύλλογος των Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγιειονομικού Ενδιαφέροντος. Στόχος και φιλοσοφία της επιλογής  είναι η διαμόρφωση συνειδητών και σωστά ενημερωμένων επαγγελματιών, οι οποίοι θα έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά τα εφόδια στήριξης των ατομικών και γενικών αιτημάτων του κλάδου.

Τον οδηγό θα καταρτίσει μικρή ολιγομελής ομάδα, η οποία θα δουλέψει γρήγορα και αποδοτικά για να διανεμηθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.

Υπόμνημα

Ακόμη αποφασίστηκε η σύνταξη υπομνήματος  σ το οποίο θα τεκμηριώνονται  οι τροποποιήσεις που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό και τη διαμόρφωση νέας Κανονιστικής Διάταξης του Δήμου Χίου, με την οποία θα προωθούνται οι υποθέσεις που τους αφορούν, με σύγχρονη επικαιροποιημένη  αντιμετώπιση και σωστούς ελέγχους εφαρμογής, τους οποίους επιζητούν και οι ίδιοι.

Βασικές προτάσεις

Σημαντικότερες προτάσεις που θα περιέχονται στο υπόμνημα είναι  η  κατάργηση ή δραστικήςμείωση των διοικητικών  προστίμων,  η δίκαιη κατανομή της χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων και  η επέκταση του θερινού ωραρίου λειτουργίας με μουσική  από τις 02:00 στις 03:00. Σημαντικό είναι και το αίτημα  μείωσης του πάγιου των τιμολογίων ύδρευσης,  στους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα  καθαρίζουν με μηχανήματα το κακής ποιότητας  νερό το οποίο τους παρέχει η ΔΕΥΑΝΧ , με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολύ περισσότερες ποσότητες από τις αναγκαίες για τη χρήση των καταστημάτων τους.

Διεκδικητικό πλαίσιο

Στην γενική συνέλευση έδωσαν το παρόν 25  από τα 350 ενεργά μέλη,  έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και το διοικητικό συμβούλιο  εξουσιοδοτήθηκε να προωθήσει  το υπόμνημα στο Δήμο, την Αστυνομία, τη ΔΟΥ  και όλους τους άλλους συναρμόδιους φορείς. Οι περισσότεροι  συμμετέχοντες κατέθεσαν προσωπικές εμπειρίες κυρίως για τα θέματα της συμπεριφοράς των κλιμακίων του ΣΔΟΕ , των δημοτικών μηνύσεων και ζήτησαν  νομικές  διευκρινίσεις για επιμέρους υποθέσεις.

Επώνυμες

Από την Αστυνομία θα ζητήσουν να διερευνώνται καλύτερα οι ανώνυμες καταγγελίες πριν προβούν στους ελέγχους και αν είναι δυνατόν να είναι επώνυμες για να πιστοποιείται η εντιμότητα ή ο δόλος των προθέσεων των καταγγελλόντων.                                               Βραχνά αποτελούν ακόμη  η υπερφορολόγηση, οι ασφαλιστικές εισφορές και  τα πρόστιμα της ΑΕΠΙ και πολλά  άλλα θέματα .

Ενδοσκόπηση

Ο Γιάννης Μισετζής επισήμανε ότι  θα πρέπει να ενημερώνονται  και να καλούνται  όλοι οι επαγγελματίες στις συνεδριάσεις, αλλά και να αποκτήσουν  επαγγελματική παιδεία  και συλλογική  νοοτροπία».

«Για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα του αθέμιτου ανταγωνισμού, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να τηρούμε τους νόμους», πρόσθεσε ο Νίκος Φύκαρης.

Το διοικητικό συμβούλιο  εξουσιοδοτήθηκε να συναντηθεί και να καταθέσει  τις προτάσεις σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες με στόχο να εφαρμοσθούν κοινά αποδεκτές λύσεις για  να δημιουργηθούν πραγματικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ