7.9.2016 16:19

Ζητά προστασία και ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ούτε μία ούτε δύο φορές βρέθηκαν στο στόχαστρο μικρών κλοπών και διαρρήξεων οι επαγγελματίες που λειτουργούν  τις επιχειρήσεις τους σε δημοτικά ακίνητα στην οδό Δημοκρατίας. Εδώ και καιρό εξάλλου οι πόρτες τους γειτνιάζουν με τον τόπο διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών και η συνύπαρξη έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν βελτιώνονται.

Το Επιμελητήριο αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως «ασπίδα» για τους επαγγελματίες της περιοχής, προγραμματίζοντας συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνού στον οποίο και θα καταθέσει σειρά προτάσεων για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των επαγγελματιών. «Θα προσέλθουμε σε μία συνάντηση που θα έχει ως στόχο να ανακουφιστούν αυτές οι επιχειρήσεις από το βάρος των υποχρεώσεων τους έναντι του Δήμου. Εδώ και καιρό λειτουργούν δυσανάλογα με την υπόλοιπη αγορά και το ζήτημα πρέπει να λυθεί χωρίς καθυστέρηση. Έχουμε δε την πεποίθηση ότι με απλά βήματα ο Δήμος μπορεί να τους βοηθήσει», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης.

 

Οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι

Το Επιμελητήριο σε πρώτη φάση ζητά την μείωση των ενοικίων που αυτές οι λίγες επιχειρήσεις της οδού Δημοκρατίας καταβάλλουν. Και αυτό διότι ήδη οι επιχειρήσεις αυτές έχουν απολέσει εξαιτίας του προσφυγικού μέρος της οικονομικής τους επάρκειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω λειτουργία τους. Η μείωση λοιπόν των ενοικίων θεωρείται ως ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν από τον Δήμο.

Άλλο ζήτημα που θα τεθεί είναι και τα δημοτικά τέλη. Με τους τζίρους να βαίνουν συνεχώς προς τα κάτω και την κίνηση να υποχωρεί, ο Δήμος έχει ακόμη ένα κίνητρο να προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές.

Τέλος, τίθεται από την πλευρά του Επιμελητηρίου και το ζήτημα της δημιουργίας κάποιων αισθητικών παρεμβάσεων στην περιοχή αυτή. «Με λίγες κινήσεις ευπρεπισμού οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν και πάλι να μπουν σε μια τροχιά κανονικότητας. Καθαριότητα, λίγα λουλούδια μέσα σε ζαρντινιέρες, περισσότερος φωτισμός και άλλες μικρές ενέργειες, μπορεί να κάνουν την διαφορά», υπογραμμίζει ο Γιώργος Γεωργούλης και το ενδιαφέρον μετατίθεται τώρα στο δημοτικό «στρατόπεδο» για το πως θα αντιληφθούν τις προτάσεις αυτές.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ