28.2.2014 19:23

Ζήσε Μάη μου

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗ DIGEA

Στα τέλη Μαΐου τελικά μεταφέρεται η προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο μετάδοση επίγειου ψηφιακού σήματος στη Χίο, παρά τα σενάρια που ήθελαν την ένταξη της Χίου στον ψηφιακό χάρτη μέχρι τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Π. Στεφάνου η εταιρία δήλωσε εσωτερικό κόλλημα προφασιζόμενη την καθυστέρηση των αδειοδοτήσεων από το αρμόδιο Υπουργείο με αποτέλεσμα να μεταφέρει τη διαδικασία σχεδόν 3 μήνες αργότερα.

Στον αέρα οι τηλεθεατές

Όσο περνούν οι ημέρες ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που προμηθεύονται αποκωδικοποιητή MPEG 4, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της DIGEA για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.
Εδώ και 20 ημέρες τα τηλέφωνα του Δήμου έχουν κατακλειστεί από παράπονα πολιτών για την καθυστέρηση την ίδια ώρα που ο Δήμος Χίου συνεχίζει να πληρώνει αδρά τις ζημιές στους τοπικούς αναμεταδότες των αθηναϊκών καναλιών.
«Είναι αδιανόητο να μας λένε ότι περνάμε στην ψηφιακή εποχή κι από Φλεβάρη να μας μεταφέρουν Μάιο. Έπειτα εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις ζημιές στους αναμεταδότες. Χθες κάηκαν τα μηχανήματα στη Συκιάδα κι έτσι έμειναν χωρίς τηλεοπτικό σήμα η Συκιάδα, η Λαγκάδα και το Παντουκιός. Και πάλι ο Δήμος πλήρωσε και τους τεχνικούς και την αντικατάσταση του μηχανήματος», είπε ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

«Δεν έχουμε καμία ευθύνη»

Με αυτή τη φράση η υπεύθυνη Marketing  της εταιρίας  Ι. Κολιάδου θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην γραφειοκρατία τονίζοντας παράλληλα ότι ενώ η αδειοδότηση έπρεπε να έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 αυτή τελικά δόθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2014.
«Από τη στιγμή της αδειοδότησης ο νόμος προβλέπει μία περίοδο 90 ημερών μέσα στην οποία θα πρέπει να ξεκινήσει η εκπομπή σήματος. Έτσι το αργότερο τον Μάϊο θα υπάρξει εκπομπή ψηφιακού σήματος με την Πελοπόννησο να είναι η πρώτη περιφέρεια που θα δοθεί σήμα», κατέληξε η ίδια.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ