27.5.2014 16:42

Ζαλισμένος ερωδιός

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

Περνούσε πάνω από τη Χίο και φαίνεται ότι…ζαλίστηκε από τις εκλογικές αναθυμιάσεις ο σπάνιος μικρόσωμος σταχτής ερωδιός.

Ο πάρεδρος της Κοινής Γιώργος Παπαδημητράκης τον είδε πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής στο δρόμο πριν το μοναστήρι της Επίσκεψης. Του προξένησε εντύπωση η ακινησία του, αλλά την πρώτη φορά δεν έδωσε πολύ σημασία.

Γυρίζοντας αργότερα, όταν τον είδε στην ίδια θέση και στάση, κατάλαβε ότι δεν είναι καλά και δεν μπορεί να πετάξει. Τον πήρε, τον έβαλε σε μια κούτα, τον πήγε στο εκλογικό κέντρο του χωριού όπου έπρεπε να είναι παρόν στην εκλογική διαδικασία και με άλλους συχωριανούς έψαξε να βρεί τρόπο να τον προωθήσει σε Κέντρο Αποκατάστασης Άγριων Πτηνών.

Πιθανόν

Από την περιγραφή του, ο διευθυντής του Κέντρου της Αίγινας κ. Πετρόπουλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για σπάνιο είδος και ζήτησε την ασφαλή μεταφορά του.

Ζαλισμένος  φανερά, αλλά και με επιθετικές τάσεις ο ερωδιός παρακολούθησε όλη την εκλογική μάχη στο χωριό και αυτή τη στιγμή ταξιδεύει για το ασφαλές καταφύγιο όπου θα βρει τη γιατρειά του.

Στο σώμα του δεν φέρει εμφανή ίχνη κακοποίησης, γι’ αυτό οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού υποθέτουν ότι είναι πιθανόν να έχει δηλητηριαστεί ή να έχει έπαθε θερμοπληξία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ