2.4.2014 10:17

Υποτροφία της HELMEPA στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει την ετήσια υποτροφία, ύψους €15.000, στη μνήμη του Εμπνευστού της, Γιώργου Π. Λιβανού, για μεταπτυχιακές ναυτιλιακές σπουδές, μονοετούς διάρκειας (επιπέδου Master’s) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι. με βαθμό τουλάχιστον “Λίαν Καλώς” (7,5) δεόντως επικυρωμένο, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου.

Άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι η προσκόμιση βεβαίωσης αποδοχής από το ξένο Πανεπιστήμιο και εγγραφής σε αυτό, καθώς και πτυχίου ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών. Συγκεκριμένα:
Αγγλικά:  Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS
Γαλλικά:  Superieur III ή Sorbonne II
Γερμανικά: Mittelstufe III
Ιταλικά:  Superiore
Ισπανικά:  Superiore

Η αίτηση με τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος πρέπει να συνοδεύεται επίσης από συστατικές επιστολές από δύο καθηγητές του Α.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε, ενώ για τους άρρενες υποψηφίους απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή  αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

Προτεραιότητα δίνεται σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν μέχρι την                  30ή Μαΐου 2014 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη "Υποτροφία Γ.Π. Λιβανού ”.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ