15.2.2016 11:01

Υποκριτικά τα προγράμματα για την προστασία των θυμάτων trafficking

Η ΛΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τεράστια υποκρισία, χαρακτηρίζει η ΛΑΣ, το γεγονός ότι οι πολιτικές τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης έρχονται να δημιουργήσουν δομές ενάντια στο trafficking, τη στιγμή που οι ίδιες το δημιούργησαν γι αυτό και ως συνδυασμός καταψήφισε τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την προστασία θυμάτων trafficking.

"Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να συνδράμουμε σε μια τέτοια λογική ούτε θα πουλήσουμε τη συνείδησή μας στο διάβολο για τριάκοντα αργύρια. Για τέτοιες δράσεις υπάρχουν κοινωνικές δομές, φορείς και επιστήμονες στη Χίο, όπως το Κέντρο Πρόληψης, τα πολιτιστικά σωματεία, ψυχολόγοι, ειδικοί σύμβουλοι, κοινωνιολόγοι, που μπορούν και θέλουν αναδείξουν και να συνδράμουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος, σε συνεργασία με την αστυνομία στο ποινικό κομμάτι, την Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση στο λύκο (που τώρα έβαλε προσωπείο αγγέλου) να φυλάει τα πρόβατα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε από αυτούς που δημιούργησαν την εργασιακή κόλαση, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να πουλούν το σώμα τους ή τα όργανά τους, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να δουλεύουν για ψίχουλα, κάτω από απάνθρωπα ωράρια και ανασφάλιστοι, να εξαγοράσουν το τελευταίο που μας έμεινε: τη συνείδηση και την αξιοπρέπειά μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ