15.7.2013 16:22

Υπό τον έλεγχο της Τροχαίας Χίου η ελεγχόμενη στάθμευση

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ, Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΜΕΝΕΙ

Σε κατάσταση προσωρινής στάθμευσης βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου τις προηγούμενες μέρες αφού η ανακοίνωση του υπουργείου για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ανέτρεπε όλο τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ελεγχόμενη στάθμευση ως μέτρο επανήλθε περιμετρικά του κήπου και επεκτάθηκε και στην τάφρο. Μάλιστα στα περίπτερα ήδη πωλούνταν οι κάρτες στάθμευσης και η Δημοτική Αστυνομία επί το έργον προχωρούσε στους ελέγχους και στην επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Όλα αυτά όμως σταμάτησαν μετά την απόφαση του Υπουργείου που έθετε σε διαθεσιμότητα τους δημοτικούς αστυνομικούς, άρα ακύρωναν και κάθε έννοια ελέγχου και εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στον δήμο.

Οι πολίτες αναρωτιόταν, οι περιπτεριούχοι ξέμειναν από κάρτες κι αναζητούσαν τον αντιδήμαρχο για να δουν τι θα κάνουν και ο Π. Στεφάνου εν τέλει απευθύνθηκε στην Τροχαία.

Έτσι, εν λόγω υπηρεσία θα επωμιστεί τον έλεγχο για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης με όση δύναμη έχει κι όπως μπορεί. Αυτή ήταν η απάντηση του διοικητή της Τροχαίας Κ. Ντούπη στο σχετικό αίτημα του αντιδήμαρχου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά, από σήμερα βεβαιώνονται κλήσεις και στην τάφρο, τα περίπτερα θα προμηθευτούν κι άλλες κάρτες με τον έλεγχο πλέον να έχει αλλάξει χέρια και να περνά σε αυτά της Τροχαίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ