29.6.2012 16:28

Υπό πλήρη έλεγχο, η Πυρκαγιά στα Νένητα (BINTEO KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, Π.Υ. ΧΙΟΥ - 96ΑΔΤΕ- ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί πυρκαγιά στην περιοχή των Νενήτων και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρουχούνι. Στο σημείο επιχειρεί ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, συνεπικουρούμενη στο δύσκολο έργο της από 100 στελέχη της 96 ΑΔΤΕ Χίος, τους εθελοντές της Ιωνίας αλλά και την ομάδα «Όμικρον».

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησε από αγροτική έκταση από ιδιώτη που επιχείρησε καύση ξηρών χόρτων παρά τη ρητή απαγόρευση της Π.Υ. Χίου και παρά το γεγονός ότι ο νομός της Χίου βρίσκεται στο στάδιο 4 του χάρτη επικινδυνότητας σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σημαντική βοήθεια στο έργο των επίγειων δυνάμεων προσφέρουν ήδη από τις 13.00 σήμερα το μεσημέρι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 που με συνεχείς ρίψεις νερού προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο την πυρκαγιά.

Ωστόσο λόγο των ισχυρών ανέμων, του δύσβατου της περιοχής αλλά και του γεγονότος ότι οι αγρότες της περιοχής δεν είχαν καθαρίσει επαρκώς τα χωράφια τους, η πυρκαγιά συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να καίει μαστιχόδεντρα, ελιές και ξερά χόρτα τα οποία ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι πριν λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο το ένα από τα τρία μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς ενώ σε λίγη ώρα αν όλα πάνε καλά θα θέσουν και το τρίτο μέτωπο που από το πρωί καίει ανεξέλεγκτα δασική και αγροτική έκταση.

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:12 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σε ύφεση βρίσκονται αυτή την ώρα και τα τρία μέτωπα της Πυρκαγιάς, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δίνουν άνιση μάχη με την Πυρκαγιά και τον αέρα που πνέει 6 έως 7 μποφόρ στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως ανέφερε πριν από λίγα λεπτά μιλώντας στον «π» ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης, η πυρκαγιά σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς έχει αποτεφρώσει πάνω από 50 στρέμματα μαστιχόδεντρων και 1 στρέμματα δασικής έκτασης. Παράλληλα ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που πρώτα μετέδωσε ο «π», ότι η αιτία της Πυρκαγιάς ήταν οι υπαίθριες εργασίες από κάτοικο της περιοχής. Μεγάλο πρόβλημα μέχρι και αυτή την ώρα πάντως αποτελούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία.

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:50

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν λίγα λεπτά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή των Νενήτων. Σύμφωνα με την Π.Υ. Χίου, όλα τα μέτωπα έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αν εξαιρέσει κανείς τις μικροεστίες πυρκαγιών που σιγοκαίνε ανάμεσα στα αποκαΐδια .

Στο σημείο θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί, ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων αφού ο αέρας που πνέει στην περιοχή μπορεί να προκαλέσει εκ νέου πυρκαγιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ