12.4.2012 9:35

Υπηρεσίες ΚΕΠ από τα ΕΛΤΑ το φθινόπωρο

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ

Από το προσεχές φθινόπωρο, αφού υπογραφεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ θα παρέχουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες των ΚΕΠ. Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες το πρωί οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρίστος Βαρσάμης. Τα 68 αυτά καταστήματα θα είναι σε δήμους όπου δεν υπάρχουν ΚΕΠ, ενώ οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι που θα επιλεγούν θα περάσουν από ειδικά σεμινάρια. Στη Χίο, σε ΚΕΠ θα μετατραπεί το ταχυδρομικό πρακτορείο της Καλαμωτής
Τα ΕΛΤΑ μπορεί μεν να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ΚΕΠ στους πολίτες, ωστόσο, θα παίρνουν μια αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα καθοριστεί έπειτα από μελέτη κοστοστρέφειας, αποζημίωση, η οποία -όπως είπε ο Δ. Ρέππας- δε θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως... κρατική επιχορήγηση, πολλώ δε μάλλον όταν επίκειται η απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών την 1η Ιανουαρίου 2013.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ