15.5.2013 10:39

Υπηρεσιακή ετοιμότητα στο Αιγαίο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΡΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΑΥΓΗΣ

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ικανοποίηση των λειτουργικών αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό την πληρέστερη στελέχωσή του με προσωπικό, την εκπαίδευση – επιμόρφωση του προσωπικού, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με μέσα και εφόδια σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη βελτίωση και αποτελεσματικότερη απόδοσή τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος», απαντά μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση με την Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Κ. Μουσουρούλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου υποστηρίζει ότι σημαντική γι αυτό το έργο είναι η λειτουργία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) το οποίο δημιουργήθηκε κατόπιν συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ναυτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων έρευνας- διάσωσης και την παροχή βοήθειας σε πλοία ή άτομα που κινδυνεύουν σε όλο τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Προκειμένου να λειτουρήσει η υπηρεσία απρόσκοπτα, επισημαίνει ο υπουργός,  «διαθέτει διάφορες κατηγορίες επιχειρησιακών μέσων (πλωτά – χερσαία -εναέρια) τα οποία επιχειρούν σε συνεργασία με τα διατιθέμενα για σκοπούς έρευνας και διάσωσης από την Πολεμική Αεροπορία ελικόπτερα τύπου Super Puma».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ