Κοινωνία

28/12/15 15:18

τελ. ενημ.: 28/12/15 15:18

Υπερβαίνει τη χώρα μας το προσφυγικό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ REAL FM

Στο προσφυγικό- μεταναστευτικό αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε συνέντευξη που παρεχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Η Περιφερειάρχης, υποστήριξε: «Είναι το πιο κρίσιμο και μεγάλο ζήτημα της εποχής. Όχι μόνο για μας που το βιώσαμε και το βιώνουμε, αλλά και για την Ευρώπη η οποία βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα. Δεν έχει νόημα αυτή την ώρα να αναζητήσουμε εξηγήσεις γι’ αυτό το μεγάλο ρεύμα μετακίνησης ανθρώπων. Την Ελλάδα αυτό το μεγάλο ζήτημα την υπερβαίνει», είπε  και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον αριθμό των 500.000 μεταναστών και προσφυγών που το 2015 εισήλθαν στο νησί της Λέσβου.

Αναφερομένη στο ανθρωπιστικό ζήτημα που εγείρεται και τη στάση που υπαγορεύουν ο πολιτισμός και οι ανθρωπιστικές αξίες τόνισε: «Εμείς εδώ στα νησιά, πολίτες και αρχές, δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε με σοβαρότητα και ανθρωπισμό απέναντι στο πρόβλημα». 

Τέλος, η Περιφερειάρχης σημείωσε ότι «για το 2016 αναμένουμε τη συνεργασία, τη συνδρομή και την υποστήριξη της Ευρώπης προς την πατρίδα μας, ως  προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού θέματος».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση