5.3.2013 14:26

Υπερασπίζεται την κατά περίπτωση εξέταση των λογαριασμών

Από το 1984 ισχύει η δυνατότητα εξέτασης των λογαριασμών κατά περίπτωση, υπογραμμίζει σωστά η ΔΕΥΑΧ, αναφερόμενη στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π».

Έχει δίκιο. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια ομαδική διαμαρτυρία, γιατί ως τέτοια μπορεί να χαρακτηρισθεί η αντίδραση εκατοντάδων καταναλωτών στην περιφέρεια για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης, γίνεται απόπειρα να εξεταστεί όχι με συλλογική απόφαση αλλά ως μεμονωμένες περιπτώσεις.

Είναι παρήγορο ότι η διοίκηση της Εταιρείας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι αρχικές αποφάσεις τιμολόγησης που έλαβε και την ανάγκη εφαρμογής πιο ανώδυνων τιμολογιακών πολιτικών. Είναι λάθος ότι η αντιμετώπιση δε γίνεται σε ενιαία βάση, για να αποφεύγονται οι υπόνοιες ότι επιχειρείται ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων.

Το πρόβλημα

Όπως κατατέθηκε στην εισήγηση του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου στα δημοτικά διαμερίσματα που δεν διαθέτει η ΔΕΥΑΧ δίκτυο άρδευσης παρατηρείται οι καταναλωτές να καταναλίσκουν για μικρές εκτάσεις γης μεγάλες ποσότητες νερού, που έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των λογαριασμών, λόγω επιπρόσθετης επιβάρυνσης σε ειδικό τέλος και τέλη χρήσης αποχέτευσης.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτάθηκε στους παραπάνω καταναλωτές, μετά από αυτοψία της Τ.Υ. για ιδιαιτερότητα που προκύπτει, να χρεώνονται με τιμή 0,90 όσα κυβικά και αν πάρουν άνω των 60 κυβικών.

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται γενικά οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ