16.9.2016 15:14

"Υπενθυμίσεις" για τις παραβάσεις καθαριότητας

Η μεγάλη παραβατικότητα που παρατηρείται στους Κανονισμούς Καθαριότητας από τους πολίτες ανάγκασε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη να υπενθυμίσει στους δημότες του νησιού τις συνηθέστερες παραβάσεις όπως αυτές έχουν οριστεί με απόφαση του Δ.Σ

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό η εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων, η τοποθέτηση άλλων απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης υλικών, η ρύπανση των τοίχων, στύλων της ΔΕΗ, τηλεφωνικών θαλάμων και δημόσιων χώρων με αφίσες και διαφημιστικά έντυπα και η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Δήμο, συνιστά παράβαση.

Ειδικότερα για τους επαγγελματίες, υπενθυμίζεται ότι:

  1. Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να απορρίπτονται πάντοτε συμπιεσμένα και εντός των κάδων.
  2. Οι αφίσες για κάθε είδος εκδήλωσης απαγορεύεται να τοποθετούνται σε στύλους, τηλεφωνικούς θαλάμους και άλλους δημόσιους χώρους. Επιτρέπεται η ανάρτησή τους μόνο στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου που υπάρχουν σε διάφορα σημεία.

«Το Τμήμα Καθαριότητας του Δ. Χίου γνωρίζοντας ότι σε καιρούς οικονομικά δυσχερείς είναι δυσάρεστη για όλους η επιβολή προστίμων, εφιστά την προσοχή των δημοτών και τους παρακαλεί θερμά να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ένα περιβάλλον πιο καθαρό και ευχάριστο», υπενθυμίζει η ανακοίνωση του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ