7.10.2013 21:30

Υπάρχει νόμος και κυρώσεις για τους φονιάδες των ζώων

Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΓΩΝΥΜΟΥΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

«Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα. Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Φιλοζωικός Σύλλογος χίου σχετικά με τις δηλητηριάσεις των ζώων στα Αυγώνυμα από ασυνείδητους συμπολίτες μας και καταλήγει:
Ευελπιστούμε πως οι κάτοικοι των Αυγωνύμων θα πειστούν επιτέλους να καταγγείλουν τον υπάνθρωπο που δηλητηριάζει ζώα εδώ και χρόνια στο χωριό.Έξι τηλεφωνήματα σχετικά με τις φόλες στα Αυγώνυμα δέχθηκε τις προηγούμενεςημέρες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου. Δηλητηριάστηκαν και πέθαναν τουλάχιστον
δύο ιδιόκτητα σκυλιά και περισσότερα από τρία εγκαταλειμμένα. Όλοι όσοι κάλεσαν παραδέχθηκαν πως υποψιάζονται συγκεκριμένο κάτοικο αλλά αρνήθηκαν να τονκατονομάσουν. Έως τη στιγμή που κάποιος θα έχει το θάρρος να τον σταματήσει αςτον αφήσουμε να σκοτώνει ζώα και να παρανομεί».

.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ