2.9.2016 10:54

Ξύλινα σκέτη… ζωγραφιά

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΜΠΟΥΣΕ

Υπάρχουν σχέσεις στη ζωή μας κι ενασχολήσεις συντροφικές. Κάπου είμαστε μαζί, δενόμαστε και στη συνέχεια οι ρυθμοί, οι υπόλοιπες υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να τις αφήσουμε στο περιθώριο. Όμως όχι για πολύ με την πρώτη ευκαιρία η σχέση αυτή αναθερμαίνεται και ύστερα μας συντροφεύει για μια ζωή.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η σχέση του Πολύκαρπου Μπουσέ με τη ζωγραφική και γενικότερα με τις κατασκευές.

Σήμερα στα 29 του χρόνια έχοντας ένα πτυχίο μηχανικού περιβάλλοντος κι άλλο ένα μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά δοκιμάζει τις δυνάμεις του και το μέλλον του ως συνιδιοκτήτης τουριστικού γραφείο.

Μέσα σε όλο αυτό, ξεφύτρωσε, σαν να μην έφυγε ποτέ η αγάπη του για τη ζωγραφική. ‘Από μικρός μου άρεσε να ζωγραφίζω. Ασχολούμαι τώρα 3 χρόνια Είμαι αυτοδίδακτος εκτός από κάποια μαθήματα αγιογραφίας ότι έχω κάνει το κάνω μόνος μου» λέει για τη σχέση του με τη ζωγραφική, η οποία αναθερμάνθηκε από… σύμπτωση.

«Από μικρός μου άρεσε να ζωγραφίζω στην αρχή με ξυλομπογιές, μεγαλώνοντας με μολύβι και κάρβουνο σκιτσάριζα κυρίως προσωπογραφίες. Ήθελα να κάνω ένα δώρο σε δικούς μου ανθρώπους και τότε ήταν που πειραματίστηκα με το χρώμα» διηγείται το πώς  επέστρεψε στη ζωγραφική.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι πειραματισμοί συνεχίζονται. Οι κατασκευές και η ζωγραφική του σε ξύλινα αντικείμενα είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ο ίδιος δεν σταματά να δοκιμάζει νέα υλικά νέα τεχνικές και νέες… βάσεις. Ζωγραφίζει σε γυαλί, σε βότσαλα, σε τοίχους, του αρέσει να διακοσμεί με τις εικόνες του τα παιδικά δωμάτια.

«Συνήθως βλέπω αυτό που ζωγραφίζω. Συζητώ και εμπνέομαι κάποιες φορές ανάλογα με αυτό που μου ζητούν να φτιάξω, βάζω και τις δικές μου ιδέες και στο τέλος το αποτέλεσμα νομίζω μας ικανοποιεί όλους».

Ανήσυχο πνεύμα και ανοικτός στις προκλήσεις χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες (ιντερνετ) αλλά και τα βιβλία για να βελτιώσει κάποια πράγματα στην τεχνική του αλλά να δοκιμάσει και νέες τεχνοτροπίες όπως το βιτρό.  «Γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω. Με ενδιαφέρουν και οι  αναπαλαιώσεις. Διαβάζω από βιβλία βλέπω στο ίντερνετ, δοκιμάζω διάφορα» λέει χαρακτηριστικά.

Αγαπημένο του υλικό και δικό μας από τις μέχρι τώρα δημιουργίες του είναι το ξύλο. Δημιουργεί με το δικό του ύφος και στιλ χρηστικά ξύλινα αντικείμενα από κρεμάστρες παιδικές μέχρι κλειδοθήκες μέχρι κουτάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. «Δεν είναι δύσκολο για μένα. Με διάφορα εργαλεία δίνει μορφή στο ξύλο, του δίνει το σχήμα που θέλεις και μετά με το χρώμα δοκιμάζεις διάφορα πράγματα « Σαν υλικό το ξύλο  είναι το αγαπημένο μου γιατί μου αρέσει να κατασκευάζω γενικότερα μου αρέσει το  δημιουργικό κομμάτι»

Το σίγουρο είναι ότι οι πειραματισμοί και τα έργα του Πολύκαρπου Μπουσέ είναι μόλις στην αρχή τους και η συνέχεια της δημιουργικής του προσέγγισης σε  αντικείμενα της καθημερινότητας μας, αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ